Actori la Bursă

CE * CUM * CÂND

 

Actori la Bursă s-a născut în anul 2008 şi a venit ca o continuare a proiectului anterior DaAfaceri  ”Invață ce înseamnă să fii broker!”. Actori la Bursă a ajuns în 2011 la cea de-a doua ediţie, lucru îmbucurător atât pentru pasionaţii de pieţele de capital, cât şi pentru echipa DAfi, echipă ce a reuşit să aducă în faţa studenţilor oameni cu renume din domeniul financiar. Proiectul este dedicat, aşadar, studenţilor de la facultăţi cu profil economic ce vor să acceadă în sistemul financiar-bursier şi au nevoie să fie iniţializaţi şi puşi la curent cu noutăţile. Acest proiect a fost structurat sub forma unor seminarii, desfășurate pe o perioadă de trei zile, menite să le prezinte studenților lumea bursieră.

În viitor, Actori la Bursă va deveni, cu siguranţă, un proiect cu tradiţie, feedback-ul primit fiind  unul încurajator.

 

EDIŢII ANTERIOARE

 

EDIŢIA II - În 2011 s-a încercat păstrarea matriţei din primul an, activitatea desfăşurându-se pe parcursul a 3 zile de seminarii și numărând 50 de participanți aleși în urma aplicațiilor. Noutatea constă în faptul că la sfârşitul acestor trei zile, studenţii au avut posibilitatea să  tranzacţioneze pe platforma Dealbook  dezvoltându-și, astfel, abilităţile în acest domeniu. Cele mai bune 3 rezultate au fost premiate cu două săptămâni de shadowing la BVB.

Conceptul acestei a 2-a ediții a proiectului, ”Fii Actor la Bursă pe Wall Street”, a adus în fața studenților persoane importante din mediu bursier.  Astfel  Marius Mureșian, Iulian Lupu, Radu Ciofu, Valentin Ionescu, Ovidiu Petru,  Ioan Aleman, Andrei Anghel și Mihai Chișu au prezentat piața de capital in context actual atât la nivel internațional cât și în România.

 

EDIŢIA I – Actori la Bursă a avut prima ediție în 2008, venind în spijinul studenților interesați de piața de capital din România. Cele 3 workshopuri au fost susținute de personalități importante reprezentând Bursa de Valori București, Bursa de Valori de la Iași și Consiliul Național al Valorilor Mobilare. Sub teme precum ” Bursa de la A la Z”, ”Cum riști ca să câștigi” și ”Rândul tău! Învață și aplică” studenții au deslușit tainele bursei de valori, a pieței Forex și a tranzacțiilor în timp real.

 

 

Lasa un comentariu