ResUmE

CE * CUM * CÂND

Unul din proiectele de început ale Asociației Studențești DAfi, ResUmE (Resurse Umane în Economie) este lansat în 2003 din dorința de a oferi studenților posibilitatea de a se familiariza cu domeniul Resurselor Umane.

Obiectivul acestui program este de a oferi o perspectivă de profunzime asupra domeniului resurselor umane prin prezentarea unor teme de actualitate atât din punct de vedere informaţional, cât şi practic. Se urmăreşte crearea unei comunităţi de viitori specialişti, a căror pregătire să înceapă încă din timpul facultăţii, prin crearea unei legături cu mediul HR din România care să permită interacțiunea directă dintre studenți și profesioniști în domeniu. Valorile pe care am dorit să le promovăm prin acest proiect sunt: cunoaştere, implicare, dinamism, profesionalism şi pasiune pentru oameni.

Vom continua tradiția ResUmE și în anii ce urmează și sperăm să „recoltăm” cât mai mulți HR-iști, viitori specialiști ai României, și de ce nu, și internaționali.

EDIȚII ANTERIOARE

2012 Ediția din anul acesta a fost alcătuită din două părți, una dedicata cunoasterii unei agentii de HR si alta axată pe cunoașterea activității dintr-un departament de resurse umane.

Cei cincisprezece studenti selectați au fost împartiti în grupe de cate cinci persoane si au petrecut, pe rand, cate o zi alaturi de profesionisti ai domeniului in interiorul departamentului si agentiei de HR.

In cadrul acestui proiect am colaborat cu departamentul de HR de la Oracle Romania si cu compania de consultanta in domeniul resurselor umane, Dr. Pendl & Dr. Piswanger Romania.

 

2010 – Ediția VII

Penultima ediție ResUmE a fost organizată în aprilie 2010 și a lansat invitația de „îmbarcare” pe o Croazieră a Resurselor Umane. La „board-ul” vasului, programul de desfășurare al evenimentului a fost deschis printr-o conferință despre talent management, ținută de Corina Anghel (Junior Consultant, Human Capital Solutions), îmbrăcată sub forma a 5 mari piloni, respectiv atragerea, selecția, integrarea, retenția și valorificarea angajaților. La vremea respectivă încă președinte al Asociației DAfi, Corina a epatat prin modul firesc în care a împletit o prezentare profesionistă cu un vocabular natural și accesibil, iar feedback-ul pozitiv din partea participanților s-a făcut simțit în scurt timp.

 

2007  – Ediția IV

Din istoricul ResUmE, un impact deosebit l-a avut ediția din 2007, care a adus în atenția studenților un subiect „cald” la acea vreme, respectiv criza economică mondială proaspăt declanșată în Statele Unite și care nu a întârziat să se repercuteze și asupra României. Printre temele abordate în zilele de eveniment s-au numărat recrutarea online, personal branding, interviul și motivarea angajaților, subiecte-cheie cu rol deosebit de important nu doar într-o carieră de HR-ist, ci și pentru conturarea personalității business a oricărui individ. Evenimentul a adunat peste 100 de participanți la conferință și 25 de studenți la cele 3 workshop-uri, la final adunând „provizii” consistente despre HR.

 

2003-2007

De-a lungul celor șapte ediții, evenimentul ResUmE și-a concentrat atenția asupra conferințelor și workshop-urilor, pentru a asigura o structură care să facă legătura între teorie și partea aplicativă. Sub aspectul transferului de cunoștințe, ResUmE a adunat întotdeauna cei mai buni specialiști din domeniul Resurselor Umane care să satisfacă la superlativ cerințele studenților. Menționăm printre aceștia pe Anca Deaconu (Contrast HR), Anca Haiduc  (Corporate Recruitment Manager, Danone), Livia Alexandra Caciuloiu (Human Capital Consultant, Lugera&Makler) și mulți alții. Feedback-ul participanților a fost în general unul pozitiv, ceea ce ne-a umplut de satisfacție și ne-a motivat să ne autodepășim cu fiecare ediție.

Un motiv pentru care ResUmE constituie nu doar un eveniment-emblemă, dar și un motiv de mândrie pentru Asociația DAfi este că se numără printre puținele evenimente dedicate Resurselor Umane de pe piața organizațiilor studențești din România. Acest lucru ne-a stimulat în mod continuu să ne creem un avantaj competitiv pentru a ne ridica întotdeauna la nivelul așteptărilor studenților.

Află mai multe direct de pe blog http://resume7.wordpress.com/

 

 

Lasa un comentariu