Nu este nimic mai tragic in viata decat trecerea in nefiinta a unei persoane dragi. Exista multe sentimente care invadeaza o persoana in acele momente. Angoasa, durere, nesiguranta… Din acest motiv, in prezent, serviciile unei case funerare sunt cuprinzatoare, deoarece scopul sau este de a le insoti atat psihologic, cat si legal.
Acestea sunt momente delicate care necesita o atentie deosebita. De aceea, companiile din sector cauta profesionisti calificati si specializati in diferite domenii, pentru a oferi o acoperire completa utilizatorilor. Exista companii specializate care instruiesc tehnicieni funerari din diferite domenii, de la proceduri ale imbalsamarii la experti in drept funerar, pentru a avea profesionisti competenti in domeniile necesare.
Serviciile unei case funerare
Daca aveti o asigurare care acopera acest tip de eveniment, aceasta faciliteaza toate procedurile care trebuie efectuate. Chiar si asa, exista multe indatoriri care declanseaza moartea unei persoane. Pentru inceput, ar trebui sa angajati o casa funerara, pentru a avea grija de transferul defunctului, pregatirea lui, procedurile birocratice si, mai presus de toate, pentru a avea grija de organizarea detaliilor, cum ar fi flori, necrologuri si memento-uri.
Proceduri de deces
Unul dintre principalele servicii ale unei case funerare este de a pregati datele pe care administratia le solicita dupa moartea unei persoane. Este important ca aceste procese sa fie efectuate pentru a continua cu inmormantarea decedatului. Care sunt aceste cerinte legale?
- Obtinerea certificatului de deces. Acesta trebuie sa fie eliberat de un medic care confirma decesul persoanei. Acest document este utilizat pentru inregistrarea decesului in Registrul civil al municipiului, unde persoana a fost inregistrata.
- Licenta pentru inmormantare sau incinerare. Odata ce inregistrarea este facuta, acest certificat este necesar, care permite inmormantarea sau incinerarea defunctului.
- Autorizatie de transfer. Este un document care autorizeaza transferurile intre casa sau spital la casa funerara si cimitir.
In plus fata de aceste proceduri, exista si altele care nu sunt avute in vedere in prima sedere printre serviciile unei case funerare. Cu toate acestea, daca familia are un consilier funerar, va ajuta sa se gestioneze aceste procese birocratice:
Repatriere-romania.ro este locul perfect unde poti gasi solutii la problemele ce tin de aducerea decedatilor acasa.
- Ultimele testamente. Acest certificat este utilizat pentru a dovedi testamentul. Pentru a-l primi, certificatul de deces trebuie prezentat Ministerului Justitiei. Expedierea are nevoie de 10 zile lucratoare.
- Certificate de asigurare. Este un document care va permite sa aflati daca defunctul a avut un anumit tip de asigurare si cine sunt beneficiarii acestora in caz de deces.
- Declaratia de vointa. Cu certificatul de testament este posibil sa se stie cine sunt mostenitorii. Trebuie sa se prezinte la orice notar pentru a se face acest lucru.
- Plata impozitelor. In cazul acceptarii unei mosteniri, acestea trebuie declarate administratiei publice. Cu cat mostenirea este mai mare, cu atat cheltuielile sunt mai mari. Termen 6 luni.
- Alte servicii funerare
In plus fata de atentia juridica, este necesara o alta atentie pentru a pregati inmormantarea cat mai bine posibil.
De exemplu, pregatirea corpului. Pentru inbalsamare, profesionistii sunt responsabili pentru imbunatatirea aspectului decedatului.
Ce fac musulmanii la inmormantari?
Exista o ordine speciala in care corpul este curatat. Incepe cu partea dreapta sus, apoi partea stanga sus, partea dreapta jos si se termina cu partea stanga jos Parul unei femei este curatat si pus in trei impletituri.
Invelisul este finalizat folosind trei foi albe. Mai intai sunt intinse si stivuite una peste alta. Apoi corpul este asezat deasupra lor. Mana stanga a defunctului este pusa pe piept. Mana dreapta este apoi plasata deasupra stangii. Cearsafurile sunt aduse pe corp pe rand. Mai intai partea dreapta, apoi stanga, pana cand sunt toate infasurate in jurul corpului.
O franghie este legata in varful capului si alta sub picioare. Una sau doua franghii sunt legate in jurul mijlocului corpului. Barbatii si femeile stau de obicei separat. In mod traditional, femeile stau in spate. Un imam (preot islamic) sau cel mai in varsta membru al familiei sta in fata, cu fata spre Mecca, iar cadavrul este asezat in fata lui.
O inmormantare musulmana este foarte linistita. Nu ar trebui sa se vorbeasca unul cu altul. Chiar si rugaciunile sunt spuse in principal in tacere, cu doar parti din ele rostite cu voce tare. Plansul dupa morti este perfect bine si asteptat. Cu toate acestea, plansul si plansul puternic nu sunt privite bine. Dupa rugaciuni, decedatul este dus la locul de inmormantare, purtat de obicei de membrii barbati ai familiei.
Musulmanii poarta in general alb. Ei cred ca albul este asociat cu smerenia si sanatatea. Cu toate acestea, este, de asemenea, potrivit sa purtati culori monotone si inchise, care se potrivesc cu ocaziile sumbre, cum ar fi negru, maro si gri. Barbatii ar trebui sa poarte pantaloni simpli care sa nu prezinte piele. Camasa acopera totul pana la gat. Nimic nu ar trebui sa se potriveasca bine.
Imbracamintea unei femei ar trebui sa acopere totul, in afara de fata si mainile. Fustele trebuie sa coboare pana la glezne, iar bluzele cu maneca lunga trebuie sa acopere bratele si de preferinta sa ajunga pana la gat.
Comments