Panourile fotovoltaice sunt o modalitate curată și ecologică de a genera energie electrică. Utilizează puterea soarelui pentru a produce energie electrică și, prin urmare, poate ajuta la reducerea facturilor la electricitate. Panourile fotovoltaice sunt o tehnologie de transformare a energiei solare în energie electrică. Utilizează celule fotovoltaice, care sunt alcătuite din straturi semiconductoare, pentru a transforma energia razelor solare în electricitate. Acest proces se numește efect fotovoltaic.

Celulele fotovoltaice sunt dispuse în module solare, care la rândul lor sunt grupate în panouri solare. Un kit panouri fotovoltaice este format din mai multe panouri solare și alte componente, cum ar fi invertoarele și care aduc energia electrică generată într-o formă utilizabilă.

Panourile solare generează curent continuu, care este apoi convertit în curent alternativ de către un invertor, astfel încât, să poată fi alimentat în rețeaua electrică. Excesul de energie electrică poate fi stocat în baterii pentru a fi utilizat ulterior sau alimentat în rețeaua publică.

Un sistem fotovoltaic poate fi instalat pe acoperișul unei clădiri sau cu suport panouri fotovoltaice la sol. Poate fi folosit atât pentru autoconsum, cât și pentru vânzarea de energie electrică.

În general, un montaj panouri fotovoltaice este o modalitate curată și prietenoasă cu mediul de a genera energie electrică care poate ajuta la reducerea dependenței de combustibilii fosili și la reducerea costurilor cu electricitatea.

Montaj panouri fotovoltaice la cele mai bune prețuri

Marele avantaj al unui furnizor naţional, este crearea convenabilă a ofertei online. Aici, componentele necesare pot fi ușor asamblate și, dacă este necesar, ajustate. De asemenea, poți conta pe o ofertă rapidă și pe montaj panouri fotovoltaice profesionale. Bineînțeles că nu trebuie să-ți faci griji cu privire la execuția instalației care contribuie și la confort. 

Helius este mai bine poziționată din punct de vedere financiar, deoarece are mai multe oportunități de a construi o pernă financiară. Acesta este un mare avantaj, mai ales într-o situație de criză. În felul acesta eviți situația în care furnizorul local pe care l-ai selectat să nu-și mai poată desfășura activitatea deoarece a fost nevoit să dea faliment.

Panourile fotovoltaice încălzesc apa și pot fi folosite și pentru a susține încălzirea. Astfel se economisesc resurse valoroase și se evită emisiile dăunătoare mediului și climei.

Unde poți monta panouri fotovoltaice?

Un montaj panouri fotovoltaice poate fi posibil pe acoperișul orientat de la est la sud sau la vest. Este necesară o zonă de colectare mai mare pentru orientarea spre est sau vest. Un sistem de producere a apei calde necesită 1 până la 1,5 mp de suprafață de colectare per persoană și aproximativ 300 de litri de stocare pentru patru persoane. 

Furnizează aproximativ 60% din necesarul de apă caldă pe parcursul anului. Suprafata de 6 mp generează aproximativ 2.000 kWh/an. Astfel se economisesc aproximativ 495 kg de gaze cu efect de seră. Costurile de investiţie pentru un sistem fotovoltaic termic, care susţine încălzirea apei prin intermediul colectoarelor plane, nu sunt atât de scumpe. 

Colectoarele cu tuburi evacuate oferă un randament energetic mai bun, dar colectorii sunt mai scumpi. Rentabilitatea sistemului depinde de starea clădirii, de sistemul de încălzire actual și de prețul combustibilului. Planificarea individuală precisă și o evaluare a consumului de energie sunt esențiale. 

Mai ales în aceste vremuri, când prețurile la încălzire și la energia electrică par să treacă pe acoperiș necontrolate și se ating constant prețuri noi mari, multe persoane se gândesc să treacă la alte surse de energie – montaj panouri fotovoltaice. Nu doar aspectul financiar joacă un rol important, deoarece multe persoane sunt sensibilitate la pericolele schimbărilor climatice și ar dori să treacă la energiile regenerabile pentru a-și aduce propria contribuție la protecția mediului și a climei.

Pe lângă alte surse de energie regenerativă, cum ar fi energia eoliană, energia solară este o alternativă potrivită la combustibilii fosili. Poate fi produs și pe suprafețe mici și, prin urmare, este o opțiune utilă pentru consumatorii privați.

Energia Viitorului: Expert în Montajul Eficient al Panourilor Fotovoltaice

Energie curată și fără emisii

Energia solară se obține din puterea soarelui. Spre deosebire de cărbune sau gaz, aici nu este nevoie de combustibil fosil, care mai întâi trebuie ars pentru a genera energie și eliberează cantități mari de CO2 în acest proces. Odată cu un montaj panouri fotovoltaice, acestea generează energie electrică fără emisii. 

CO2 este eliberat doar în timpul producției modulelor solare. Rezultă un bilanţ de CO2 de 50 g/kWh pentru energia solară. Dacă țările producătoare își schimbă mixul public de electricitate la electricitate 100% verde, este posibilă chiar și producția complet neutră din punct de vedere climatic și, prin urmare, generarea de energie.

Puterea soarelui este infinită după standardele pământești. Conform stării actuale a științei, va continua să strălucească încă cel puțin 5 miliarde de ani. Exact atâta timp cât poți – cel puțin în teorie – să generezi energie solară gratuit cu propriul tău sistem solar.

Un sistem fotovoltaic reduce costurile cu electricitatea. Desigur, energia solară de pe acoperișul tău nu este complet gratuită, până la urmă plătești un preț de achiziție pentru sistemul tău. 

Conform calculelor, acest lucru are ca rezultat costuri de generare a energiei electrice pentru sistemele solare private de aproximativ 11 cenți pe kilowatt-oră. Cu un preț actual al energiei electrice de puțin sub 40 de cenți (începutul anului 2023), economisești până la 31 de cenți pe kilowatt-oră de energie electrică.

Cele două avantaje anterioare ale panourilor fotovoltaice au ca rezultat un alt avantaj: creșterea prețurilor la electricitate nu poate dăuna sistemului tău solar. Indiferent de modul în care prețul energiei electrice din rețeaua publică se va dezvolta ca urmare a consumului mai mare de energie electrică, scăderii cantităților de materie primă și a prețului CO2 nou introdus.

Încărcarea propriei mașini electrice acasă are diverse avantaje. Pe deoparte, economisești mai mult de 20 de cenți per încărcare kilowatt-oră în comparație cu stația obișnuită de încărcare electronică. Pe de altă parte, îți încarci mașina electrică cu propria energie solară, și garantat că va fi ecologic și cu zero emisii.

Energia solară produsă este 100% regenerativă, îți reduce factura de energie electrică și te protejează de creșterea prețurilor la energie electrică. În același timp, tehnologia solară evoluează în fiecare an, ceea ce ar trebui să o facă și mai eficientă și mai bună în anii următori. Puținele dezavantaje pe care le are și astăzi această formă de energie, nu mai ridică obstacole majore, datorită stocării de energie electrică moderne. 

Categorized in: