O persoana draga este o persoana pe care o iubim intr-un mod special si, in plus, face parte din familia noastra sau din cercul nostru cel mai intim de prieteni.
Multi oameni au proiecte importante, afaceri, investitii pentru a participa la… Dar ce se intampla cand pierdem o persoana draga si avem proiecte pe care nu le putem lasa deoparte? Ce ar fi cel mai intelept? Poate cineva sa se ridice dintr-o lovitura atat de grea fara a-si afecta angajamentele?
Daca ati pierdut un membru al familiei si trebuie sa va pastrati mintea concentrata pe responsabilitatile dvs., sa vedem o serie de sfaturi pentru a face fata mortii unei persoane dragi. Vezi aici totul despre repatriere decedati Italia.
Organizati-va programul
In mod logic, dupa moartea unui membru al familiei, angajamentele noastre sunt afectate intr-un fel sau altul de toate responsabilitatile care apar ca urmare a acestui fapt.
Deci, ar trebui sa va organizati programul in asa fel incat sa aveti cel putin 1 sau 2 zile pentru a fi alaturi de familia defunctului si sa le oferiti sprijin moral si emotional pentru a face fata acestei situatii dificile si amare.
Infrunta realitatea
Unul dintre cele mai grele lucruri de facut pentru oricine a pierdut o persoana draga este sa infrunte realitatea , sa stie ca acea persoana nu va mai fi niciodata printre ei dincolo de a o avea prezenta in mintea si inimile lor. Trebuie sa accepte ca un ciclu de viata a fost implinit si ca el continua. Concentrarea pe familie, pe cei mai apropiati este o solutie.
Gandeste-te ca acea persoana nu ar fi dorit sa sufere cineva in urma lor
A merge mai departe ar trebui sa fie prioritatea ta principala; Viata merge mai departe si trebuie sa invatam ceva din fiecare situatie care se intampla. Gandeste-te cat de mandra s-ar simti persoana iubita care a murit din pacate, vazand ca ai luat cea mai matura si corecta decizie: sa mergi mai departe.
Nu bea alcool pentru a calma durerea emotionala
Opt din zece persoane care apeleaza la alcool pentru a usura tristetea ajung sa se simta egale sau mai rele decat inainte de a incepe sa bea.
Alcoolul nu iti va diminua durerea; Consumul de alcool nu va face decat sa inrautateasca situatia, pentru ca fiind beti nu suntem capabili sa ne controlam actiunile impulsive. Ai putea ajunge sa te ranesti pe tine si pe familia ta. In nici un caz nu consumi alcool in timp ce trist, deprimat, sau suparat.
Vorbeste cu rudele tale. Cere sfaturi
Sa vorbesti cu membrii familiei poate fi o modalitate buna de a-ti drena toate sentimentele de tristete si chiar vinovatie. A cere sfaturi nu este rau, de fapt este cel mai bun lucru pe care il poti face in cazul in care te simti confuz si nu stii ce sa faci cu sentimentele tale.
Acest lucru va distrage atentia si va mentine mereu concentrarea pe ceea ce trebuie sa se faca in ceea ce priveste proiectele si familia.
Cum poate fi perceputa moartea?
Pe langa problema sustinerii sau a disputei impotriva mortii cerebrale, exista o alta problema inerenta acestei definitii categorice: variabilitatea aplicarii sale in practica medicala. In 1995, Academia Americana de Neurologie (AAN), a stabilit un set de criterii care au devenit standardul medical pentru diagnosticarea mortii neurologice. La acel moment, trei caracteristici clinice trebuiau satisfacute pentru a determina „incetarea ireversibila” a creierului total, inclusiv: coma cu etiologie clara, incetarea respiratiei si lipsa reflexelor trunchiului cerebral. Acest set de criterii a fost apoi actualizat din nou cel mai recent in 2010, dar inca raman discrepante substantiale intre spitale si specialitati medicale.
Problema definirii mortii este deosebit de imperativa deoarece tine de regula donatorului decedat, care ar putea fi inteleasa ca una dintre urmatoarele interpretari ale regulii: trebuie sa existe o declaratie oficiala de deces a unei persoane inainte de a incepe prelevarea de organe sau respectiva prelevare de organe. Nu poate duce la decesul donatorului. O mare controversa a inconjurat definitia mortii si regula donatorului mort. Sustinatorii regulii considera ca regula este legitima in protejarea donatorilor de organe si, de asemenea, contracareaza orice obiectie morala sau legala la obtinerea de organe. Criticii, pe de alta parte, considera ca regula nu sustine interesul superior al donatorilor si ca regula nu promoveaza in mod eficient donarea de organe.
Semnele mortii sau indicii puternice ca un animal cu sange cald nu mai este in viata sunt:
- Stop respirator (fara respiratie)
- Stop cardiac (fara puls)
- Moartea cerebrala (fara activitate neuronala)
Etapele care urmeaza dupa moarte sunt:
- Pallor mortis, paloare care apare la 15-120 de minute dupa moarte
- Algor mortis, scaderea temperaturii corpului dupa moarte. Aceasta este, in general, o scadere constanta pana la atingerea temperaturii ambientale
- Rigor mortis, membrele cadavrului devin rigide (rigoare) si greu de miscat sau manipulat
- Livor mortis, o asezare a sangelui in portiunea inferioara (dependenta) a corpului
- Putrefactia, semnele de inceput de descompunere
- Descompunere, reducerea in forme mai simple a materiei, insotita de un miros puternic, neplacut.
- Scheletonizarea, sfarsitul descompunerii, in care toate tesuturile moi s-au descompus, lasand doar scheletul.
- Fosilizarea, conservarea naturala a resturilor osoase formate pe o perioada foarte lunga
Comments