Fiecare început este dificil. Și mai ales în kickbox, este o cale greu de luptat, în adevăratul sens al cuvântului, pe care trebuie să o parcurgi. Dar fiecare kickboxer a început cu o „centură albă” și mulți au ajuns la „centura neagră” cu multă ambiție și antrenament. Desigur, începătorii nu pot fi lăsați să desprindă tehnicile de la unul la altul. 

Antrenamentul începe cu „greenhorns” care învață cum să stai în picioare și să mergi corect, pentru că acesta este începutul și sfârșitul în kickboxing. Dacă nu stai bine, nu poți lovi eficient și puternic. Dacă nu mergi bine, nu poți eschiva repede, nu poți lansa atacuri eficiente și ești la cheremul pumnilor și loviturilor adversarului tău. 

În același timp, înveți cum să lovești corect cu pumnii și tehnica loviturilor. Coordonarea dintre mână și picior nu este adesea atât de ușoară pe cât cred unii. Poate fi puțin deprimant la început pentru că nu obții ceea ce îți dorești. Dar, după cum se spune, „practica te face perfect”. Și exact asta înveți la cursuri kickbox.

Dacă te antrenezi cu sârguință și cu angajament deplin – dar mai presus de toate regulat, atunci vei depăși stadiul începătorului mai repede decât crezi și vei trece la nivelul avansat. Cu curaj și determinare poți ajunge și tu la centura neagră.

Ce înveți la cursuri kickbox

Kickboxingul este o artă marțială care a apărut dintr-o combinație de tehnici din box și diverse arte marțiale asiatice. Luptătorii efectuează tehnici de box și picior, așa cum sunt cunoscute din karate, de exemplu. Datorită acestui amestec unic, artele marțiale sunt potrivite și pentru autoapărarea practică.

Te-ai gândit vreodată să te înscrii la cursuri kickbox? Este recomandabil să încerci măcar un curs pentru începători. Acolo poți vedea dacă sportul ți se potrivește cu adevărat.

  • Bun venit și scurtă prezentare: Unele școli îți pot oferi o scurtă introducere în elementele de bază ale kickboxingului.
  • Încălzire: Încălzirea include de obicei primele 20 până la 30 de minute de exerciții de alergare, de întindere sau de echilibru.
  • Tehnica si shadow box: Antrenorul stă în față și folosește exerciții pentru a demonstra mișcarea unei tehnici sau a unei combinații împotriva unui adversar imaginar. Elevul încearcă apoi să imite cât mai bine succesiunea mișcărilor.
  • Cunoașterea regulilor: În kickbox, spre deosebire de box, dai cu pumnii, cu mâinile și cu picioarele. În diferitele asociații, totuși, există reglementări diferite în ceea ce privește dacă adversarul poate fi ținut (și cum) și dacă se pot folosi tehnici care să-l dezechilibreze pe acesta. Diferite tipuri de competiții includ, de exemplu, așa-numitul „semi-contact”, „contact ușor” sau „contact complet”.
  • Pad de lucru: Formatorii pot să integreze lucrul cu pad în antrenamentul de probă. Padelele sunt plăcuțe țintă căptușite pe care poți executa tehnicile pe care le-ați învățat.

Ai nevoie de echipament special?

Da, echipament de protecție. După cum sugerează și numele „luptă”, acest lucru este necesar în box și arte marțiale pentru a nu te răni. Cele mai importante sunt mănușile de box. Acestea îți protejează mâinile și încheieturile când lovești. Trebuie să se potrivească bine și să fie căptușite adecvat pentru a evita rănirea.

Tibialele îți protejează tibia și gambele de rănile cauzate de lovituri sau lovituri împotriva suprafețelor dure sau a partenerilor tăi. Un dispozitiv de protecție pentru gură este, de asemenea, important pentru a-ți proteja dinții și maxilarul în timpul antrenamentului și sparring-ului. De asemenea, amortizează posibilele lovituri la cap.

ursuri Kickbox de Top: Instruire de Excepție pentru Pasionații de Arte Marțiale

Kickboxing fete – De ce și pentru ce?

80% dintre femeile din întreaga lume au suferit de hărțuire sexuală. Prin cursuri kickboxing fete poți învăța să te aperi și să dezvolți un sentiment de securitate. Antrenamentul în kickboxing îți poate îmbunătăți puterea, rezistența, viteza și flexibilitatea. Vei câștiga încredere în sine și vei crește conștientizarea corpului. 

Teoria în kickboxing este bună într-o situație cu adevărat periculoasă, și totuși, s-ar putea să fii copleșit pentru că nu ai experimentat niciodată practica. Dacă faci sport în mod regulat, emani încredere. Pe de altă parte, știi și ce lovituri și pumni sunt cele mai bune de folosit într-o situație periculoasă.

Poți merge la cursuri kickboxing București pentru că este un antrenament intens pentru întregul corp care îmbunătățește rezistența, forța, viteza, flexibilitatea și coordonarea. Îți promovează fitnessul general și poate ajuta la controlul greutății corporale.

Arzi calorii. Făcând sute de lovituri și pumni și toate celelalte exerciții cardio-intensive vei arde o mulțime de calorii. Un studiu a arătat că poți arde până la 600-800 de calorii la un curs de o oră. 

Reducerea stresului și epuizarea. Kickboxingul nu este doar un antrenament intensiv pentru întregul corp, ci te ajută și să reduci stresul. Nu toată lumea se poate relaxa cu yoga. Este cu adevărat eliberator să lași totul afară după o zi proastă.

S-a demonstrat că femeile se antrenează foarte mult în kickboxing. Cu amestecul cool de sesiuni de antrenament flexibile, definirea mușchilor și diverse mișcări, te vei simți deosebit de confortabilă în corpul tău. Încearcă și mergi acasă cu o senzație de încredere, imediat după cursurile kickbox.

Ce mușchi folosește antrenamentul?

  • Kickboxingul este un sport care antrenează întreg corpul

Trebuie sa te antrenezi de cel puțin 2-3 ori pe săptămână și ești complet epuizat după fiecare antrenament. Trebuie să fii pregătit să-ți atingi limitele și uneori să suporți durerea. Dar sportul te face să fii în formă fizică bună, să te simți bine și, mai presus de toate, să ai mai multă încredere în tine.

  • Întărirea abdomenului

Abdomenele sunt partea cea mai vizibilă a kickboxingului, deoarece un nucleu stabil este important pentru menținerea echilibrului și a forței pe tot parcursul mișcării. Acest lucru îți menține abdomenul sub tensiune tot timpul.

  • Mușchii picioarelor

Fie că sunt lovituri frontale, laterale, rotunde și înalte, toate aceste tehnici lucrează mușchii picioarelor, în special mușchii coapsei.

  • Mușchii spatelui și umerii

În special partea inferioară a spatelui și coloana lombară sunt angajate pentru a menține stabilitatea superioară a corpului în timpul mișcării. Tehnicile de lovire în kickboxing, cum ar fi loviturile, încrucișările și cârligele, necesită activarea mușchilor umerilor.

  • Distracție

La cursuri kickbox te și distrezi. Pentru mulți, mișcările monotone din sală nu sunt nimic. Însă, la antrenament vei fi motivat și te vei distra foarte mult.

Categorized in:

Tagged in: