Cand vine vorba de sectorul ospitalitatii, siguranta este de cea mai mare importanta. Industria hoteliera trebuie sa respecte reglementarile de sanatate si siguranta. Dar ceea ce deosebeste cu adevarat o unitate de cazare excelenta de un hotel obisnuit, este preocuparea reala pentru siguranta si confortul oaspetilor si angajatilor.

Sa ne concentram asupra cerintelor si masurilor de siguranta ale industriei hoteliere si asupra modului in care acestea pot preveni cel mai bine accidentele si pot limita pagubele, daca apar. Poti vedea aici mai multe tipuri de echipamente horeca pe care sa le cumperi pentru hotelul tau.

 Detectoare de fum

Majoritatea hotelurilor inca insista sa instaleze aceste echipamente de baza de siguranta. Desi exista detectoare de fum automate avansate care inunda acum piata, cele traditionale, atunci cand sunt pastrate in bune conditii, pot servi si pentru unitatile hoteliere mai mici. Detectoarele de fum trebuie amplasate in coridoare, depozite, sub scari, camere de oaspeti, zone publice si spatii de depozitare.

Cand aveti o proprietate mai mare, majoritatea jurisdictiilor solicita sa aveti un detector de fum centralizat automat, care sa integreze toate detectoarele de fum din fiecare locatie cu un panou principal. Acest lucru alerteaza personalul sa identifice imediat unde s-a activat un detector de fum si sa ia masuri de actiune fara intarziere.

Hotelierii ar trebui sa stie ca varietatile mai noi de detectoare de fum sau de caldura pot detecta si raporta o acumulare de caldura inainte de dovezi reale de fum sau flacara, fata de tipurile mai vechi care ar raspunde doar la fum sau la alte produse de ardere.

Extinctoare

Exista un motiv pentru care fiecare proprietate are un stingator. Cand vine vorba de industria hoteliera, aceasta capata si mai multa importanta. Extinctoarele sunt realizate pentru a controla si stinge incendiile mici. Instalatorii respecta, in general, un standard recunoscut la nivel national care dicteaza ce tip de stingator de incendiu trebuie instalat, in functie de locatie si dimensiune. Acesta este motivul pentru care coridoarele au adesea unitati potrivite pentru stingerea hartiei si a altor combustibili, in timp ce zonele de bucatarie au unitati proiectate pentru a stinge incendiile cu grasime. Exista patru tipuri de incendii pentru care un hotel sau orice alta proprietate de cazare ar trebui sa fie intotdeauna pregatita.

  • Incendiu de clasa A care implica combustibili obisnuiti
  • Incendiu de clasa B care implica lichide inflamabile
  • Incendiu de clasa C care implica echipamente electrice
  • Foc de clasa K care implica uleiuri si grasimi de gatit

Te-ai intrebat vreodata de ce stingatoarele sunt plasate in dulapuri de perete sau agatate intotdeauna pe pereti? Acest lucru este pentru a preveni asezarea articolelor deasupra lor si este necesar din punct de vedere al securitatii.

Trebuie mentionat aici ca stingatoarele sunt o necesitate chiar daca in hotel exista sisteme de sprinklere complete. Multe lanturi hoteliere sustin opinia conform careia stingatoarele pot fi eliminate in instalatiile cu sisteme automate de sprinklere. Acest lucru este periculos din punct de vedere al securitatii. Stingatoarele pot ataca si stinge rapid un mic incendiu inainte ca acesta sa devina suficient de mare si sa genereze multa caldura pentru a activa un sistem automat de sprinklere.

Desi incendiile la hotel, in general, nu sunt atat de comune, este una dintre cele mai mari amenintari la adresa industriei. Un incendiu la hotel poate deveni rapid masiv daca nu este combatut imediat si poate aduce grave prejudicii vietii si proprietatii.

Sisteme de sprinklere

Incendiul de Anul Nou care a avut loc intr-un hotel foarte faimos din Dubai a creat valuri in industria hoteliera. Desi au fost multe cauze si concluzii care au fost dezbatute si discutate, acestea au adus atentia inapoi asupra sistemelor de sprinklere extrem de importante din hoteluri. Sistemele de sprinklere sunt acum obligatorii in unitatile care au patru etaje sau mai mult, conform legilor privind siguranta hotelurilor din multe tari. Sprinklerele pot stinge rapid focul, inainte ca acesta sa se raspandeasca in tot hotelul si sa provoace panica si isterie.

Ce este industria hoteliera?

Industria hoteliera este un sector din industria ospitalitatii care se concentreaza pe furnizarea de servicii de cazare si facilitati pentru turisti si calatori. Aceasta industrie include hoteluri, moteluri, pensiuni, statiuni, case de oaspeti si alte facilitati de cazare.

Industria hoteliera este una dintre cele mai importante industrii din intreaga lume, fiind esentiala pentru dezvoltarea turismului si a economiei locale. Aceasta industrie furnizeaza servicii de cazare si facilitati pentru turisti si calatori, oferind confort si siguranta in timpul calatoriei.

Industria hoteliera este o industrie diversa, care ofera o gama larga de servicii pentru a satisface nevoile si preferintele diferitelor categorii de clienti. De exemplu, hotelurile de lux ofera facilitati de inalta calitate, cum ar fi spa-uri, restaurante rafinate, piscine si alte facilitati de recreere, in timp ce motelurile si pensiunile ofera cazare si servicii de baza la preturi mai accesibile.

Industria hoteliera este strans legata de alte sectoare din industria ospitalitatii, cum ar fi industria restaurantelor, barurilor si a cafenelelor. De asemenea, aceasta industrie este influentata de schimbarile din economie, cum ar fi fluctuatiile preturilor petrolului sau cursul valutar, precum si de factori externi, cum ar fi situatiile de urgenta sau pandemiile.

Pentru a fi de succes in industria hoteliera, companiile trebuie sa fie capabile sa ofere servicii de calitate, sa fie flexibile si sa adapteze rapid la schimbarile din piata si la cerintele clientilor. De asemenea, este important sa se puna accent pe dezvoltarea de noi tehnologii si inovatii care sa permita o gestiune eficienta a afacerilor.

Categorized in: