Sursa foto: Shutterstock.com

Atunci când vine vorba de o programare la dentist, poate apărea acel sentiment de teamă Însă, dacă știi pașii pe care trebuie să-i urmezi această experiență poate fi una ușoară și eficientă. În acest articol, îți vom vorbi despre tot ce trebuie să faci, pentru ca totul să decurgă cât mai natural.

Iată un ghid complet despre cum să te pregătești și la ce trebuie să te aștepți în timpul unei vizite la dentist:

  1. Fă-ți o programare

Primul pas pe care trebuie să-l urmezi în cazul în care ai o problemă dentară este acela de a-ți face o programare la dentistul ales de tine. Așadar, atunci când decizi să suni la cabinet, este recomandat să specifici motivul pentru care dorești consultația, pentru a permite personalului să te programeze la o oră potrivită, pentru a ți se aloca timpul necesar pentru investigație. De asemenea, înainte de vizită, spală-te pe dinți, pentru a-i oferi dentistului o vizualizare cât mai bună a cavității bucale.

  1. Ți se efectuează o radiografie

După ce ai trecut de primul pas, este posibil să ți se realizeze  o radiografie la nivelul cavității bucale, pentru a evalua starea dinților și gingiilor și a identifica sursa problemei. În cabinetele dotate cu cele mai noi tehnologii, medicii stomatologi folosesc aparatul Planmeca Promax 3d online de la dexellence.ro, deoarece acesta oferă imagini detaliate cu întreaga structură osoasă, atât 2D, cât și 3D. Rezultatele obținute cu ajutorul acestui aparat performant pot fi folosite pentru a-l ajuta pe medic să găsească cel mai bun tratament pentru posibilele afecțiuni sau probleme dentare cu care te-ai putea confrunta.

  1. Începi lucrarea pentru care ai fost diagnosticat

După ce ai primit rezultatul, medicul  va incepe efectuarea procedurilor. Așadar, te poți confrunta cu o intervenție simplă, cum ar fi un detartraj, sau proceduri mai complexe, ca de exemplu extracția dentară, plombarea cariilor sau un tratament asupra canalului. De asemenea, este foarte important să urmezi indicațiile specialistului și să respecți programările stabilite, pentru a ajunge la rezultatul dorit.

  1. Mergi periodic la un control de rutină

Nu în ultimul rând, după ce ai terminat cu succes procedurile, medicul dentistl îți va oferi instrucțiuni despre cum să ai grijă de dinții tăi în perioada următoare. Acestea pot include indicații despre alimentație, igienă orală și utilizarea anumitor produse de îngrijire. De asemenea, chiar dacă nu ai niciun disconfort în următoarea perioadă, este indicat să mergi la un control de rutină măcar o dată pe an. 

În concluzie, vizita la dentist este foarte importantă, pentru a-ți păstra sănătatea orală și pentru a avea un zâmbet frumos și lipsit de griji. Nu uita că prevenția este cea mai bună metodă de a evita problemele, așa că programează-te la controale regulate și spală-te pe dinți de cel puțin două ori pe zi.

Categorized in: