Fotografie de la Binyamin Mellish pe Pexels

Dacă abia ai terminat de construit casa visurilor tale, următorul pas pe care trebuie să-l faci este să începi să te branșezi la utilitățile necesare, pentru o gospodărie complet funcțională. În rândurile de mai jos, vom vorbi despre racordarea la principalele necesități într-o locuință și pașii pe care trebuie să îi urmezi.

Mai jos vei regăsi 4 dintre cele mai importante utilități, fără de care nu poți să ai un confort complet la tine acasă:

  1. Rețeaua de apă

Un prim aspect pe care trebuie să-l ai în vedere este faptul că nu poți trăi fără acces la apă, deoarece ai nevoie de ea pentru consum, igienă sau alte activități casnice. Prin urmare,  contactează compania locală specializată în acest domeniu, pentru a depune o cerere de racordare. De asemenea, ai nevoie de acte precum autorizația de construire și planul de amplasament, dar și de un specialist autorizat, care va face un proiect tehnic pentru realizarea branșamentului. În plus, după aprobarea dosarului, compania va începe lucrările necesare pentru conectarea la rețea.

  1. Rețeaua de gaz

După ce ai terminat cu primul pas, trebuie să te gândești la sistemul de încălzire pe care dorești să-l folosești. Așadar, dacă nu vrei să te complici prea mult, racordează-te la gaze prin Master Gaz –  tot ce trebuie să faci este să trimiți o cerere la distribuitorul local, însoțită de documentele necesare, cum ar fi actele de proprietate și autorizația de construcție. Ulterior,  un specialist autorizat va întocmi un proiect de racordare la rețea, iar firma autorizată va face lucrările de racordare,urmate de recepția finală.

  1. Rețeaua electrică

Mai mult decât atât, alimentarea cu energie electrică este esențială pentru funcționarea tuturor electrocasnicelor din locuință, a sistemelor de iluminat, dar și pentru centrala termică. Prin urmare, mergi și depune o cerere la distribuitor, împreună cu documentele necesare, cum ar fi planul casei și autorizația de construire. De asemenea, ca și în cazurile de mai sus, un inginer va întocmi proiectul de racordare, care va fi avizat, ulterior, de firma de energie. După toate acestea, o echipă autorizată va realiza lucrările de conectare, care includ montarea cablurilor, a tabloului electric și a contorului de energie. În ultimă instanță se va realiza conexiunea, iar instalația electrică va fi verificată, pentru a se asigura conformitatea cu normele de siguranță.

  1. Rețeaua de canalizare

Un ultim pas pe care trebuie să-l mai faci este să te branșezi la sistemul de canalizare, pentru avea unde să evacuezi apa folosită în casă. Așadar, contactează operatorul de care aparții, pentru a depune o cerere, însoțită de documentele casei tale. Prin urmare, o echipă autorizată îți va executa lucrările de conectare a locuinței la rețea, care pot include săpături pentru montarea conductelor.

În concluzie, trebuie să urmezi toți pașii de mai sus, pentru a putea avea o casă dotată complet. Mai mult, pe lângă cele enumerate, mai poți apela și la o companie care să te conecteze la rețeaua de internet și cablu TV.

Categorized in: