Poză de Skitterphoto pe Pexels.com

 

Independenţa financiară nu înseamnă neapărat să devii milionar/ă. Mai degrabă, aceasta se referă la o situaţie financiară în care banii nu mai reprezintă o grijă şi o viaţă în care te poţi concentra pe o mulţime de alte lucruri în afară de a produce bani. Încetul cu încetul, te poţi apropia de independenţa financiară, dacă transformi acest lucru într-un obiectiv pe termen lung.

Citeşte mai jos câteva tips & tricks care să te ajute să schimbi modul în care te raportezi la bani

 

  • Plănuieşte mai multe surse de venit

Când ai mai multe surse de venit, grija zilei de mâine devine mai uşor de gestionat. Poate părea dificil, însă să acumulezi mai mult de o sursă de venit este un obiectiv realizabil, dacă îl plănuieşti cu atenţie. O mulţime de activităţi pot deveni surse de venit suplimentare, cum ar fi investiţiile, joburile freelance, un business pe care-l faci de acasă sau chiar şi vânzarea de obiecte second hand.

 

  • Acumulează skill-uri noi

Skillurile noi îţi pot aduce venituri extra substanțiale. Există nenumărate abilităţi pe care le poţi deprinde, iar mai apoi transforma în oportunităţi de business, freelancing sau joburi. Gândeşte-te la limbi străine, copywriting, contabilitate, social media management sau chiar programare. Este esenţial să te orientezi către abilităţi în domenii ce te atrag şi care îţi trezesc curiozitatea. În prezent, foarte multe abilităţi se pot învăţa online, uneori chiar gratuit.

  • Împrumută inteligent

Foloseşte creditele în interesul tău şi nu te grăbi să te împrumuţi pentru lucruri care nu îţi sunt necesare sau nu se aliniază cu planurile tale pe termen lung. Un credit pentru o casă, pentru afacerea ta sau pentru a-ţi schimba maşină poate fi o alegere bună, însă nu te împrumuta la bancă pentru a-ţi cumpăra haine, pentru o vacanţă sau o petrecere. Poţi să începi cu o linie de credit de la bsgcredit.ro, o firmă specializată în astfel de produse şi servicii financiare.

  • Notează-ţi cheltuielile

Pentru a atinge independenţa financiară, trebuie să ştii ce, cât şi cum cheltui. Mai exact, trebuie să îţi cunoşti, să îţi înţelegi şi să îţi controlezi foarte bine obiceiurile financiare. De aceea, fă-ţi un obicei din a-ţi nota toate cheltuielile. Poţi să foloseşti o agendă, o aplicaţie pe telefon sau chiar şi o hârtie A4. Important este să ai o evidenţă a bugetului tău lună de lună sau săptămână de săptămână.

  • Nu transforma shoppingul într-un hobby

Shoppingul nu este un hobby potrivit pentru cei ce îşi doresc să atingă independenţa financiară sau au planuri mari când vine vorba de business, investiţii ori achiziţii importante si solutii de defrisare a terenului. Învaţă să te raportezi la cumpărături că la o necesitate, iar dacă îţi doreşti activităţi plăcute pentru a-ţi petrece timpul liber, gândeşte-te la alte opţiuni. Un picnic, plimbările în parc, sportul, drumeţiile, o vizită la muzeu, toate reprezintă alegeri foarte bune şi mai puţin costisitoare.

Cu ajutorul trucurilor de mai sus poţi să pui bazele unui plan care să te aducă mai aproape de independenţa financiară. Nu uita totuşi că acest lucru necesită timp şi răbdare şi nu reprezintă un eveniment care are loc de la o lună la alta.

Categorized in: