Amenajarea băii poate fi o provocare, așa că orice ajutor este binevenit. Dacă ai în minte un asemenea proiect, cel mai probabil te-ai informat deja cu privire la ce ai de făcut pentru a obține, în final, o baie funcțională și cu un design pe gustul tău.

Însă, la fel de util este să știi și ce greșeli să eviți în amenajarea băii, astfel încât noul proiect să nu îți dea prea multă bătaie de cap. Iată top 5 greșeli de evitat în amenajarea băii:

Neglijarea depozitării

Spațiul de depozitare este adesea subestimat în băi, iar obiectele de uz personal ajung să fie înghesuite pe blaturi, lângă chiuvetă ori la oglindă. Rezultatul: impresia de aglomerare și dezordine.

Folosește inteligent spațiul disponibil pentru a integra soluții de depozitare, cum ar fi rafturi sau dulapuri suspendate, ori sertare încastrate în perete pentru a păstra lucrurile organizate.

Prioritizează utilitatea când vine vorba de alegerea unor piese de mobilier baie și menține un aspect simplu și curat în baie.

Lipsa ventilației

În cazul băilor fără ferestre, ventilația este esențială pentru a preveni acumularea de umiditate și formarea mucegaiului. Ignorarea acestui aspect poate duce la probleme de sănătate și la deteriorarea materialelor din baie.

Asigură-te că baia are o bună ventilație naturală sau instalează un sistem de ventilație corespunzător.

Măsurători greșite

Știi zicala românească Măsoara de șapte ori și taie o dată? Ei bine, e cât de poate de potrivită. Erorile în dimensionarea pieselor de mobilier sau a elementelor esențiale într-o baie, cum ar fi cada pentru baie, chiuveta sau vasul de WC pot deveni extrem de costisitoare. Așa că asigură-te că alegi piese de mobilier și accesorii care se potrivesc proporțiilor băii tale și care permit circulația liberă.

Lumina slabă

Alegerile nepotrivite în ceea ce privește iluminatul va afecta considerabil aspectul băii. Evită instalarea unui singur punct de lumină sau a unei surse de lumină inadecvate. Optează pentru iluminat adecvat pentru fiecare zonă a băii – iluminat general, iluminat ambiental și iluminat direcționat pentru a asigura o lumină uniformă și funcționalitate în diverse activități.

Oglinzile mari, iluminate și mobilierul lucios vor face ca baia să pară mai mare.

Utilizarea incorectă a materialelor

Baia este un mediu cu un nivel ridicat de umezeală, prin urmare alegerea materialelor pentru piesele de mobilier este extrem de importantă. Evită materialele care nu sunt rezistente la apă sau care se deteriorează ușor în medii umede. Optează pentru materiale impermeabile și durabile, precum gresia ceramică, sticla securizată sau marmura.

Tu ce alte greșeli de evitat în amenajarea unei băi ai adăuga pe această listă?

 

 

 

Categorized in: