Una dintre problemele fundamentale ale lumii contemporane din punct de vedere mental este reprezentata de acumularea progresiva si succesiva a unor niveluri crescute de stres. Femeile sunt in general, conform studiilor de specialitate, mai predispuse sa interiorizeze stresul provenit din mai multe arii (incepand de la locul de munca si ajungand chiar la grija pentru cei dragi), acest fapt influentand aparitia iminenta a unor stari depresive. Ajutorul de specialitate si in prima faza, constientizarea problemei, pot transforma simptomatologiile pacientului intr-un aspect de domeniul trecutului. Daca iti doresti sa faci o schimbare in viata ta, consulta un terapeut de incredere in Cluj care te va indruma sistematic spre drumul vindecarii. Ramai alaturi de noi pentru a afla mai multe informatii despre importanta terapeutului in tratarea depresiei si modul in care iti poti organiza si dintele intr-un stil adaptat.

Depresia si factorii sociali care o potenteaza

Depresie este o tulburare mentala care se restrange din perspectiva simptomatologiilor la mai multe niveluri asociate individului. Vorbim atat despre partea corporala care este vizata, cat si despre emotiile negative si starea de singuratate care caracterizeaza un pacient. In acest context este elementar ca persoana in sine sau oamenii care o inconjoara sa constientizeze importanta mersului la terapeut in vederea tratarii profesionale a tulburarii. Cauzele asociate depresiei sunt multiple si pot fi potentate de o serie de factori interni sau externi. O tipologie de factori care este atent tratata in literatura de specialitate este reprezentata de cei sociali.

Trecerea brusca a resedintei din zona rurala in cea urbana, lipsa unui job si discriminarea, procesul de stigmatizare etnica, sexuala sau rasiala, abuzuri in copilarie sau chiar in viata de adult, stresul de la locul de munca, toate acestea reprezinta factori cu risc social care pot influenta aparitia depresiei si conservarea acesteia pe o perioada mai lunga de timp.

Manifestari ale depresiei si ajutorul de specialitate

Simptomatologiile depresiei se pot categoriza in cele de natura fizica sau psihica. In prima categorie identificam cu precadere durerile de cap, cele musculare, tulburari gastrointestinale, oboseala extrema si lipsa de energie, imposibilitatea de a adormi, ameteala si intoleranta si la zgomote profunde, palpitatii sau chiar tulburari menstruale. Lista nu este una exhaustiva iar tulburarile precitate pot fi personalizabile de la un pacient la altul. In spectrul tulburarilor de natura psihica care caracterizeaza depresia intalnim: stare de tristete si indispozitie, lipsa viziunii asupra sensului vietii, afectarea memoriei si a capacitatii de concentrare, agresivitate comportamentala, oboseala sau schimbari bruste ale temperamentului.

Daca identificati cu precadere aceste forme de manifestare, la propria persoana sau la cei din jur, este foarte important sa va documentati in mod sistematic despre depresie si modul profesional in care aceasta poate fi tratata. Cu ajutorul unui terapeut si a artei conversatiei puteti depasi cu succes aceste stari si mai ales, trata cauzele. Indiferent de varsta, depresia poate aparea au o tulburare mentala ce va detaseaza de activitatile cotidiene, putand genera chiar o stare profunda. Medicul specialist va va analiza indeaproape simptomele si va stabili, dupa caz, frecventa sedintelor de terapie. Nu ezita sa apelezi la ajutor de specialitate!

Categorized in: