Observând tendințele actuale în activitățile online, se poate vedea clar o creștere a cererii pentru tot felul de conținut. Pornind de la descrieri de proastă calitate pe anumite site-uri web și terminând cu articole de înaltă calitate scrise de profesioniști în domeniul content writing-ului și copywriting-ului. Iar în acest moment, când concurența este tot mai acerbă, tot mai multe companii se concentrează astăzi pe marketingul de conținut, adică pe crearea de texte cu un conținut valoros și captivant pentru grupul lor de destinatari.

Principalele obiective ale textelor SEO

Aceste articole SEO au un format mai extins, de obicei peste 3.000 de caractere. Scopul general, imediat, al tuturor tipurilor de conținut SEO, fie text sau articol, este de a ajuta la optimizarea site-ului pentru motoarele de căutare, de a duce site-ul pe prima pagină a rezultatelor căutării organice și de a-i ajuta pe proprietarii de afaceri să nu fie nevoiți să cumpere trafic sau să cheltuiască bani pe publicitate contextuală în rețelele sociale.

Sarcinile principale ale textului SEO sunt:

  • Respectarea cerințelor motoarelor de căutare.
  • Informarea vizitatorilor site-ului și contribuția la construirea unei comunități loiale în jurul companiei.
  • Motivarea oamenilor să cumpere/comande un serviciu.

Cum ar trebui să fie articolele SEO de calitate?

Pentru a evalua calitatea textelor SEO, trebuie să știi cum ar trebui să fie scrise.

  • Titlu – Primul lucru pe care îl vede o persoană care ajunge la o pagină de pe site-ul tău este titlul. Este foarte important ca acesta să conțină cuvintele cheie principale. Atunci va înțelege că acolo va primi informații utile pentru el însuși.
  • Paragraf introductiv (principal) – Acesta este textul care transmite rezumatul articolului într-un mod care îl va interesa pe utilizator și îl va face să citească întregul articol SEO.
  • Corpul articolului – Textul SEO de înaltă calitate este format din paragrafe, fiecare fiind dedicat unei singure întrebări.
  • Principiul SEO – Textul trebuie să fie bine structurat, dacă vrei să menționezi ceva folosește liste marcate. Acest lucru va face mai ușor pentru vizitatorul site-ului web să cunoască informațiile.
  • Ultimul paragraf – La sfârșitul textului SEO, este important să se ofere o concluzie.
  • Cuvinte cheie – nu există articol SEO fără cuvinte cheie. Ar trebui să existe câteva cuvinte cheie pentru a nu cădea în spam. Este recomandabil ca pentru publicare articole SEO să se folosească cuvinte cheie în primul rând în titlul articolului și în subtitluri.

Care sunt cerințele motoarelor de căutare pentru textele SEO?

În ultimii ani, obiectivele și sarcinile articolelor SEO s-au schimbat foarte mult. Astăzi cu un text, nu numai că nu vei ajunge pe primele poziții în rezultatele căutării – site-ul tău poate fi sancționat de motoarele de căutare și chiar blocat. În primul caz, acesta va fi coborât în ​​rezultatele căutării.

În al doilea, nu va fi deloc vizibil, chiar și ca răspuns la cele mai recente întrebări ale utilizatorilor. Acest lucru se datorează faptului că motoarele de căutare nu mai urmăresc cuvintele cheie, ci determină calitatea textului.

Sunt necesare articolele SEO și merită să apelezi la servicii de content writing și copywriting? Desigur, dacă gândești strategic, ai nevoie de ele. Tocmai optimizarea site-ului pentru motoarele de căutare (și articolele, ca componentă principală) este cea care ajută la obținerea cu încredere a unei poziții bune în motoarele de căutare.

 

 

 

 

Categorized in: