Din latinescul mobĭlis, notiunea de mobil permite dezvoltarea mai multor concepte legate. In esenta, un mobil este cel care are mobilitate sau nu este fix. Conceptul poate fi, de asemenea, utilizat intr-un sens simbolic pentru a se referi la ceea ce se misca sau conduce ceva.

Un mobil poate fi o jucarie destinata copiilor sub cinci luni, formata dintr-un bat din care atarna diferite ornamente sau figurine. Aceste cifre, de diferite culori, se misca datorita curentilor de aer sau impulsului pe care cineva le da. In prezent poti gasi mai multe tipuri de  accesorii gsm.

Mobil in arta si fizica

In domeniul artei, este cunoscut sub numele de mobil pentru o sculptura de tip agatat, a carei miscare se poate datora aerului sau actiunii unui motor. Termenul a fost sugerat de Marcel Duchamp in 1932.

In fizica, un mobil este un corp care este in miscare. Acest lucru permite analizarea fortelor care actioneaza asupra sa si a traiectoriei sale.

Telefonul mobil….

Un telefon mobil, cunoscut si sub numele de celular sau smartphone, este unul care nu are cabluri si poate fi mutat fara a inregistra inconveniente in comunicare. Functionarea acestui tip de telefon este data de unde radio care va permit sa accesati antenele care alcatuiesc reteaua de telefonie mobila.

In acest domeniu, trebuie remarcat faptul ca, in prezent, sectorul acestor telefoane mobile este in crestere foarte mult si se confrunta cu o gama larga de progrese. Astfel, putem stabili ca in prezent aceste dispozitive de comunicare au devenit ceva mai mult. Si ata pentru  ca prin intermediul lor ne putem distra si cu diverse jocuri, ne putem informa despre stiri, ne putem actualiza retelele sociale sau chiar putem gestiona automatizarea casei noastre.

Toate acestea se realizeaza datorita unei serii de aplicatii care sunt gazduite intr-o serie de „piete” unde pot fi achizitionate fie gratuit, fie prin plata unor sume care vor depinde de valoarea acestor aplicatii.

In acest fel, astazi in sectorul telefoniei mobile putem spune ca a aparut conceptul de smartphone, care este cel datorita caruia putem efectua actiunile mentionate mai sus si multe altele, pe langa cele obisnuite si frecvente, cum ar fi apelurile si mesajele text.

Care sunt beneficiile unui telefon mobil in viata de zi cu zi?

Pentru unii, gandul la telefoanele mobile aduc imaginea adolescentilor care trimit in mod constant mesaje text sau a adultilor care poarta conversatii private in locuri nepotrivite, cum ar fi atunci cand urcam in tren .. Dar telefoanele mobile ofera beneficii care depasesc comunicarea de baza. Oamenii de multe ori isi structureaza viata lor de zi  cu zi in jurul utilizarea telefonului mobil.

Comunicare instantanee

Telefoanele mobile faciliteaza mentinerea legaturii cu familia si prietenii, fie ca este vorba de  timp pierdut in timpul unei navete lungi sau fie ca este vorba de a reaminti rapid sotiei sa cumpere lapte de la supermarket. Daca nu aveti timp pentru o conversatie, trimiteti un mesaj text rapid. Acest lucru va permite sa ramaneti conectat chiar si in timpul intalnirilor de afaceri sau in locuri publice in care o conversatie ar putea fi inadecvata, cum ar fi intr-o linie de supermarket.

Economisiti bani

Planurile celulare au facut ca majoritatea planurilor de apelare pe distante lungi fixe sa fie depasite. Multi oameni aleg sa stearga telefonul din casele lor complet, impreuna cu conturile, si sa foloseasca numai telefoanele mobile. Altii intretin servicii de telefonie de baza, dar fac toate apelurile lor pe distante lungi de pe un telefon mobil; Cele mai multe planuri celulare includ gratuit apeluri in tara pe distante lungi si pachete de reducere pentru apelurile catre alte tari. Cele mai multe includ, de asemenea, caracteristici utile, cum ar fi mesageria vocala gratuita si ID-ul apelantului, reducand nevoia de servicii fixe suplimentare.

Siguranta

Oamenii folosesc telefoane mobile in situatii de urgenta pentru a suna la politie, un camion de remorcare sau pentru a anunta un membru al familiei unde se afla. Telefoanele mobile ofera adesea o plasa de siguranta, permitandu-va sa apelati la indicatii daca sunteti pierdut sau sa sunati un prieten in timp ce mergeti printr-o parcare intunecata.

Cele mai recente progrese tehnologice inseamna ca multe telefoane includ localizatoare GPS, ceea ce face mai usor pentru serviciile de urgenta sa va gaseasca daca aveti nevoie de salvare, cum ar fi dupa ce ati avut un accident de masina. Aceasta caracteristica este, de asemenea, utila pentru parintii adolescentilor care doresc sa le  urmareasca miscarile.

Acces la internet

Smartphone-urile va permit sa ramaneti conectat tot timpul. Pe langa actualizarea statusurilor de pe retelele de socializare, puteti sa verificati orele de film si sa rezervati bilete, sa faceti rezervari la cina, sa trimiteti e-mailuri si sa cautati indicatii de orientare. Acest lucru inseamna ca va puteti schimba cu usurinta planurile fara a pierde timpul mergand la restaurante fara spatiu sau caracteristici de film sold-out.

Categorized in: