Un avocat este uneori mentionata ca un avocat in drept sau un consilier. Aceasta este o persoana care a petrecut multi ani invatand despre lege si a obtinut o licenta de a practica dreptul. In calitate de ofiter judiciar, este responsabilitatea avocatului sa stabileasca o relatie de incredere cu clientul sau si sa reprezinte clientul cat mai bine posibil.

De ce este nevoie de avocati?

Raspunsul poate fi mai usor de inteles daca luati in considerare numeroasele documente ale avocatului. Un avocat poate fi considerat ca un purtator de cuvant angajat sa vorbeasca in numele unui client pentru a rezolva un conflict. Un avocat poate comunica adesea mai eficient decat clientul, deoarece avocatul nu este implicat emotional in litigiu si a fost instruit sa caute modalitati de a rezolva un litigiu folosind cunostintele juridice pe care le-a dobandit. Responsabilitatea principala a avocatului si provocarea, este pentru clientul sau. Poti vedea mai multe pe site-ul avocat Israel – Si-law.ro.

Avocatul trebuie sa joace uneori rolul unui adversar. Opozantul avocatului din sala de judecata se numeste avocatul advers. In timp ce avocatul trebuie sa ramana respectuos fata de avocatul advers, acesta trebuie sa reprezinte, de asemenea, cu zel pozitia clientilor lor.

Un avocat este uneori chemat sa joace rolul de consilier pentru a ajuta clientii cu probleme cum ar fi divortul, relatiile parinte-copil, redactarea testamentelor, intocmirea contractelor si alte probleme.

In acest rol, avocatul ar trebui sa incerce sa satisfaca dorintele clientului, oferind in acelasi timp sfaturi practice pentru a-si atinge scopul. Adesea, avocatul serveste ca un negociator care lucreaza cu clientul, precum si cu partea adversa pentru a gasi cea mai buna modalitate de a rezolva un conflict. Acesta este un rol dificil, deoarece avocatul trebuie sa fie capabil sa gaseasca compromisuri si sa stie momentul potrivit pentru a le prezenta pentru a ajunge la cea mai buna solutie pentru client. Negocierea este o abilitate care necesita experienta si rabdare din partea avocatului.

Cum se poate alege un avocat bun?, aceasta intrebare este foarte frecventa atunci cand cautati solutii la problemele dumneavoastra juridice.

Daca sunteti in cautarea unui avocat si doriti sa reduceti riscurile, este important sa tineti cont de urmatoarele puncte.

Pentru dv, cu siguranta alegerea unui avocat pentru a rezolva o problema juridica este o problema in sine.

De ce avocat aveti nevoie? Unde il cautati? Cum il contactati? Cum le evaluati experienta? Ce mai trebuie sa intrebati sau sa evaluati?

Cel mai probabil in aceste cazuri este ca cu siguranta va lipseste timpul sau va aflati in mijlocul unei probleme juridice si este urgent sa o rezolvati. Cele doua lucruri impreuna va determina sa luati decizii rapide, iar graba nu este un consilier bun pentru a alege un avocat bun. In plus, alegerea gresita va poate provoca o problema mai mare, iar luarea acestei decizii nu este usoara.

Scopul  este de a avea cel mai bun avocat posibil pentru a rezolva problema sau nevoia ta, si pentru a evita „esecul” in decizia de a avea pace maxima a mintii si de securitate.

Ce este dreptul roman?

Primul text legal este Legea celor douasprezece tabele , datand de la mijlocul secolului al V-lea i.Hr. Tribunul plebean, C. Terentilius Arsa, a propus ca legea sa fie scrisa pentru a impiedica magistratii sa aplice legea in mod arbitrar. Dupa opt ani de lupta politica, clasa sociala plebea a convins patricienii sa trimita o delegatie la Atena pentru a copia Legile lui Solon ; au trimis delegatii si in alte orase grecesti din acelasi motiv.  In 451 i.Hr., conform povestii traditionale (dupa cum o spune Liviu ), zece cetateni romani au fost alesi pentru a consemna legile, cunoscute sub numele de decemviri .legibus scribundis . In timp ce indeplineau aceasta sarcina, li s-a conferit puterea politica suprema ( imperium ), in timp ce puterea magistratilor a fost restransa. In 450 i.Hr., decemviri au produs legile pe zece tablite ( tabulae ), dar aceste legi au fost considerate ca nesatisfacatoare de catre plebei. Se spune ca un al doilea decemvirat a adaugat inca doua tablite in 449 i.Hr. Noua Lege a celor Douasprezece Mese a fost aprobata de adunarea populara.

Savantii moderni tind sa conteste acuratetea istoricilor latini . In general, ei nu cred ca un al doilea decemvirat a avut loc vreodata. Se crede ca decemviratul din 451 i.Hr. a inclus cele mai controversate puncte ale dreptului cutumiar si ca si-a asumat functiile de conducere la Roma. [4] In plus, intrebarile referitoare la influenta greceasca asupra dreptului roman timpuriu sunt inca mult discutate. Multi savanti considera ca este putin probabil ca patricienii sa trimita o delegatie oficiala in Grecia, asa cum credeau istoricii latini. In schimb, sugereaza acei savanti, romanii au dobandit legislatii grecesti din orasele grecesti din Magna Grecia , principalul portal dintre lumea romana si cea greaca. [4]Textul original al celor douasprezece tabele nu a fost pastrat. Tablitele au fost probabil distruse cand Roma a fost cucerita si arsa de gali in anul 387 i.Hr.

Categorized in: