Principalele avantaje ale faptului de a avea un telefon mobil este ca este mai usor sa va exprimati prin comunicare si creativitate, sa accesati divertismentul, sa fiti in siguranta si sa va conectati la Internet, precum si sa comunicati cu cei dragi, colegii si prietenii.

Potrivit specialistilor”Permitand accesul instantaneu la orice destinatie dorita din intreaga lume, telefoanele mobile au schimbat peisajul de comunicare.”

Pe langa usurinta comunicarii, exprimarea creativa nu a fost niciodata mai usoara. In plus fata de usurinta de exprimare, aspectul de divertisment al telefoanelor mobile este substantial.

Acestea includ playere audio si video care reda o varietate de formate, cum ar fi aplicatiile de control de la distanta care reda piese muzicale pe computer.

Aplicatii care va permit sa cumparati si sa sincronizati muzica de la magazinele online si de pe alte dispozitive, sa compuneti si sa inregistrati melodii, radio personalizat, TV digital, streaming de rezultate live etc.

Practic, telefonul mobil a devenit un laptop in miniatura in ceea ce priveste capacitatile sale de divertisment. Telefoanele mobile nu sunt doar fantastice pentru cresterea oportunitatilor de comunicare, creativitate si divertisment, ci si pentru a ne mentine in siguranta. Cine stie ce avantaje va mai avea telefonul mobil in viitorul apropiat.

Exista mai multe avantaje economice si sociale explicate mai jos:

  1. Conectare la lume

Tehnologia telefonului mobil a facut si continua sa faca lumea un mic sat. Cu unul dintre ele in buzunar, atata timp cat este pornit, va puteti conecta cu prietenii, familia sau chiar va puteti face noi prieteni in intreaga lume.

Datorita apelurilor, mesajelor text, apelurilor video, chat-ului si capacitatilor complete de social media ale evenimentului, veti ramane conectat atat timp cat doriti.

  1. Divertisment

De la cel mai cunoscut joc Nokia Snake la cele mai noi jocuri distractive, este aproape imposibil sa va plictisiti in timp ce tineti un telefon mobil in buzunar.

Exista o multime de jocuri puzzle de cuvinte incrucisate pentru a va distra in plus fata de mii de aplicatii de jocuri online si offline. In plus, copiii au posibilitatea de a se bucura de desene animate si jocuri pe aceste dispozitive mobile.

  1. Siguranta

In ceea ce priveste avantajele si dezavantajele telefoanelor mobile, avantajele cumulative ale detinerii unui telefon depasesc cu mult cele intentionate. Atunci cand calatoriti sau faceti drumetii, telefonul mobil ofera divertisment si companie. Total Convert este cu siguranta un loc potrivit pentru a gasi mai multe solutii pentru tine.

Dar ganditi-va la el ca la un dispozitiv de securitate. Cand uitati adresa de intoarcere de acasa sau chiar sunteti rapit, un telefon mobil GPRS poate ajuta sa va urmariti drumul spre casa sau sa ajutati autoritatile sa va localizeze.

In cele din urma, daca apare o situatie de urgenta, cum ar fi un accident sau o defectiune intr-o masina, puteti solicita salvare sau ajutor.

  1. Alarma si memento

Puteti gestiona o lista de lucruri de facut cu optiunea de memento a telefonului mobil. De asemenea, daca intentionati sa va treziti dimineata devreme, puteti seta alarma cu un volum si un sunet de notificare la alegere.

Acest lucru va va ajuta sa va treziti destul de devreme si sa evitati sa ajungeti mai tarziu la intalnire, scoala sau orice activitate programata.

Cum functioneaza de fapt bateria de la telefon?

In interiorul unei baterii obisnuite aveti un anod, un catod si un electrolit – ceva prin care ionii pozitivi sa treaca. Bateriile litiu-ion gasite in majoritatea smartphone-urilor si a electronicelor au un catod de oxid metalic format dintr-un amestec de cobalt, nichel, mangan sau fier, un anod poros de grafit care retine ioni de litiu in interior si un electrolit de sare de litiu. Ionii de litiu incarcati pozitiv calatoresc prin electrolit de la anod la catod conducand electronii prin smartphone dupa cum este necesar si inapoi la anod.

Principiul bateriei poate fi simplu, dar chimia si tehnologia pentru a o face sa functioneze nu sunt. Factorul limitator major pentru baterii este densitatea lor de energie.

O baterie poate genera doar atata energie electrica cat o pot stoca componentele sale chimice. Tot ceea ce nu este materialul activ din baterie este efectiv greutate moarta, inclusiv carcasa, cipurile controlerului, firele pentru a transporta curentul – toate adauga greutate, dar nu putere.

O baterie tipica cu ioni de litiu dintr-un smartphone are o densitate de energie de aproximativ 150 Watt-ora pe kilogram (Wh/kg). In timp ce densitatea energiei bateriei cu ioni de litiu s-a imbunatatit de la introducerea sa la inceputul anilor 1990, aceasta este impiedicata de constructia si chimia sa.

Singura modalitate de a creste imediat durata de viata a bateriei unui smartphone cu tehnologia actuala este de a creste eficienta energetica a electronicii smartphone-ului si de a creste dimensiunea bateriei – dar smartphone-urile din ce in ce mai subtiri necesita baterii din ce in ce mai subtiri.

Categorized in: