Stiind ce tip de alge de piscina aveti, va va ajuta sa o tratati. Mai intai, afla ce culoare are algele in piscina ta. Apoi, continua sa citesti pentru o prezentare completa pas cu pas despre cum sa scapi de alge.

Tipuri de alge de bazin

Algele verzi sunt cele mai comune si mai usor de ucis. Cu toate acestea, aceasta alga verde plutitoare se raspandeste rapid, incetosand apa piscinei si provocand slime verde pe suprafetele piscinei. A scapa de algele verzi implica aspirarea si periajul piscinei, apoi socarea si filtrarea apei. Algele verzi vor varia ca severitate de la verde teal la verde inchis, negricios.

Algele galbene,  numite si alge maro sau mustar, sunt o forma mai rara de alge care se gaseste in climatele umede. Arata ca niste globuri de polen sau nisip care se agata de colturile umbrite ale piscinei tale. Si, din pacate, este rezistent la clor.

Uciderea algelor mustar implica mai multe runde de periaj a suprafetelor piscinei si adaugarea unui soc suplimentar apei piscinei. Daca va intrebati daca aveti alge galbene, consultati ghidul nostru despre cum sa scapati de algele mustar intr-o piscina.

Algele negre ale piscinei sunt de fapt o bacterie. Radacinile sale sapa in suprafetele de beton, facandu-l extrem de greu de ucis. Pentru a scapa de algele negre necesita mai multe runde de curatare profunda si va creste rapid din nou daca nu esti temeinic. Daca va intrebati daca aveti alge negre, consultati ghidul nostru complet despre cum sa diagnosticati si sa ucideti algele negre din piscina dvs. Poti utiliza corector PH piscina.

Ce sunt algele roz?

Algele roz, cunoscute si sub numele de slime roz, nu sunt deloc o alga. Acest slime roz gasit pe suprafetele piscinei este de fapt o bacterie din aer. In comparatie cu algele verzi, exista un proces complet diferit pentru a scapa de ele, care include adaugarea unui algicid roz. Daca credeti ca aveti o problema cu slime roz, consultati ghidul nostru despre cum sa scapati de slime roz din piscina .

Cum scap RAPID de algele din piscina mea?

Puteti scapa rapid de alge prin aspirarea si periajul piscinei dvs., echilibrand chimia apei din piscina si apoi socand si filtrand apa din piscina. Fiti amanuntit in timp ce curatati suprafetele piscinei. Daca lasati in urma chiar si un numar mic de spori de alge, nu va trece mult pana cand acestia vor reinflori si vor inflori din nou.

  1. Aspirati piscina manual

Aparatele de curatare automate sau robotizate pentru piscine nu sunt potrivite pentru curatarea algelor. Va trebui sa aspirati manual piscina in setarea Deseuri a filtrului. Acest lucru va permite sa ocoliti filtrul, prevenind recircularea apei contaminate, pline cu alge, in piscina.

Cand aspirati piscina manual, acordati o atentie deosebita zonelor cu alge. Si asigurati-va ca reumpleti apa piscinei dvs. in timp ce aspirati, mentinand nivelul apei la cel putin la jumatatea distantei de la skimmer. Daca doriti sa aflati cum sa va aspirati piscina in mod corespunzator, consultati ghidul nostru despre cum sa utilizati un aspirator manual pentru piscina.

  1. Periati peretii si podeaua piscinei

Curatarea algelor de pe peretii piscinei ajuta clorul sa patrunda mai adanc in algele ramase. De asemenea, slabeste contaminantii, astfel incat acestia sa poata fi ucisi si filtrati.

Folosind o perie rigida pentru piscina pe un stalp, periati peretii si podeaua piscinei dvs. Acordati o atentie deosebita colturilor, crapaturilor si zonelor umbrite unde algele sunt de obicei cele mai grave. Pe masura ce mergeti, apa va deveni tulbure, obstructionand vederea, asa ca periati mai intai locurile mai dure.

Daca aveti o piscina din beton sau gunit, utilizati o perie de piscina cu peri de otel inoxidabil pentru a indeparta algele de pe peretii piscinei. In caz contrar, va recomandam sa folositi o perie de piscina cu peri de nailon:

Perie rotunda pentru piscina

Peria lata de piscina are 360 ​​de grade de peri puternici pentru a curata rapid suprafetele greu accesibile ale piscinei, inclusiv trepte, scari, tobogane, scufundari si colturi/crapaturi dure din fiecare tip de piscina. Aceasta perie unica pentru piscina elimina durerile de spate si sold asociate cu periile unilaterale.

Testati si echilibrati apa

Utilizati benzi de testare, un kit digital sau un kit de testare lichid pentru a va testa alcalinitatea si pH-ul. Echilibrarea chimiei apei va asigura acum ca dezinfectantul va fi eficient impotriva algelor. pH-ul ridicat sau alcalinitatea scazuta vor inhiba in special socul piscinei.

Socati-va piscina

Adaugarea de soc piscinei dvs. super-cloreaza apa. Si aceasta doza suplimentara de dezinfectant va ucide cresterea algelor. Cu cat problema dvs. cu algele din piscina este mai grava, cu atat veti avea nevoie de mai mult soc.

Va recomandam sa utilizati soc cu hipoclorit de calciu sau soc cal-hipo, ca tratament eficient al algelor. Urmati instructiunile de pe pachet pentru a determina doza pentru dimensiunea piscinei dvs., apoi inmultiti-o cu doua, trei sau patru, in functie de tipul de alge pe care il aveti.

Categorized in: