Bazaltul este o roca igneoasa de culoare inchisa, cu granulatie fina, compusa in principal din minerale plagioclase si piroxen. De obicei, se formeaza ca roca extrusiva, ca un flux de lava, dar se poate forma si in corpuri mici intruzive, cum ar fi un dig igneuos sau o sapa fina..

Interesat de acest lucru? Iata aici cele mai bune preturi pentru vata minerala.

Vata bazaltica: cateva caracteristici pe care ar trebui sa le cunoasteti

Pentru a mentine casa calda mai mult timp in timpul iernii si pentru a mentine racoarea in timpul verii, oamenii isi izoleaza casele. Exista multe materiale pentru acest lucru, dar cel mai bun si cel mai popular in acest moment este vata minerala bazaltica. In acest material fibrele, care sunt de origine minerala, sunt localizate aleatoriu. Prin urmare, materialul a fost numit vata minerala. Acum sa aflam care este farmecul sau.

Exista trei tipuri de izolatie a fibrelor minerale:

  • zgura;
  • vata de sticla;
  • vata bazaltica.

Toata lumea stie ca aerul este cel mai bun material izolant. Acesta poate oferi un trai confortabil in orice camera. Si sarcina oricarei izolatii este de a o incetini, facand-o statica si, de asemenea, de a o lasa uscata. La urma urmei, daca umiditatea penetreaza izolatia, nu isi va putea indeplini functiile intr-o masura mai mare.

Astazi, izolatia din vata bazaltica este atat de comuna, deoarece este capabila sa asigure retentia de aer, lasand-o mai uscata decat toate celelalte materiale. Ceea ce o face atat de eficienta.

Lana de zgura este fabricata din deseuri de furnal. Culoarea sa este gri-maroniu.

Vata de sticla este realizata din nisip, sifon, dolomit, calcar, borax si sticla sparta.

Din ce este facuta vata bazaltica?

Luati in considerare caracteristicile tehnice ale vatei bazaltice, precum si formele de aplicare a acesteia.

Dintre toate materialele izolante similare, vata bazaltica are cea mai mica conductivitate termica. In plus, este ignifug, rezistent la vibratii si, de asemenea, hidrofob. Poate fi de o densitate diferita, ceea ce ii permite sa fie elastic sau, dimpotriva, rigid. Aceasta calitate face ca vata bazaltica sa fie versatila.

Vata bazaltica (caracteristicile tehnice ale fibrei sale) va permite sa creati materiale de orice rezistenta, forma si dimensiune. Toate aceste avantaje sunt ideale pentru absolut orice loc de munca.

Mai jos este o descriere detaliata si caracteristicile vatei minerale pentru izolare.

Ce tip de material este vata minerala

Vata minerala Este un material termoizolant cu o structura fibroasa, care este produs din materii prime minerale din maruntaiele pamantului folosind un liant sintetic.

Materiile prime sunt roci topite.

Vata minerala are urmatoarele soiuri:

  • Vata bazaltica(piatra) – realizata din roci igneoase topite
  • Zgura– fabricata din topirea zgurii furnalului
  • Sticla– din sticla topita

Alte nume ale materialului sunt vata minerala, izolatia din vata minerala.

Compozitia si tehnologia de productie a vatei minerale

Compozitia izolatiei din vata minerala include topirea silicatilor din zgura furnalului, rocile igneoase si sedimentare. Materialele scoartei terestre constituie pana la 80% din compozitia sa.

Ce este izolatia?

Beneficiile izolatiei casei variaza oriunde, de la reducerea consumului de energie pana la mentinerea casei calde si confortabile in iarna rece din Massachusetts. Izolarea corecta a casei este una dintre cele mai bune modalitati de a-i imbunatati longevitatea si de a reduce facturile la energie. In timp ce multi proprietari se gandesc la izolatie doar in lunile mai reci, de fapt, aceasta face mult mai mult decat sa va tina de cald. Iata opt motive pentru care ar trebui sa luati in considerare adaugarea izolatiei casei dvs.

Izolarea casei va va mentine confortabil pe tot parcursul anului. O casa bine izolata o face mai eficienta din punct de vedere energetic. Reduce riscul de scurgeri de aer de la ferestre, usi sau fisuri si in jurul prizelor electrice. Acest lucru este valabil mai ales daca ai instalat izolatie de perete. (Totusi, exista multe tipuri de izolatie din care puteti alege). Izolarea adecvata a locuintei mentine aerul cald si rece constant in intreaga casa, astfel incat sa nu aveti camere calde si unele reci in timpul lunilor de iarna.

Izolatia este una dintre cele mai bune modalitati de a economisi bani la facturile de incalzire si racire si de a creste eficienta energetica a casei. Cu cat ai mai multa izolatie, cu atat mai putina caldura scapa prin zonele prost izolate din casa ta. Acest lucru duce la un consum mai mic de energie. Ferestrele care sunt expuse la conditii meteorologice dure, cum ar fi vanturile puternice, pot fi extrem de vulnerabile. Ferestrele izolate corespunzator inseamna costuri mai mici de energie pentru incalzire si racire in ansamblu, ceea ce reduce in mod semnificativ factura in fiecare luna.

De fapt, daca locuiti intr-o zona in care devine foarte frig (sub inghet), adaugarea de izolatie ajuta la reducerea incalzirii aeriene cu pana la 30%. Asta se aduna rapid in timp!

Izolarea cu spuma pulverizata ofera beneficii si mai mari decat izolatiile conventionale datorita raportului de grosime al valorii R pe inch. Cu alte cuvinte, spuma pulverizata ofera performante termice superioare in comparatie cu izolatia standard din celuloza cu umplutura libera.

Categorized in: