Cu găzduire WP, o persoană care își operează site-ul web cu sistemul de blog WordPress decide asupra unui furnizor de găzduire. WordPress este folosit ca software, în timp ce serviciul de găzduire asigură serverul, spațiul de stocare și domeniul pentru site. 

CMS-ul WordPress cu sursă deschisă nu este unul dintre cele mai populare sisteme pentru gestionarea conținutului de pe un site web și crearea de design web degeaba. WordPress impresionează prin versatilitate și ușurință în utilizare. 

Cu toate acestea, un punct crucial pentru succes, este găzduirea WordPress. Există mulți furnizori de găzduire WP, însă, ca operator de site-uri web este adesea dificil să recunoști avantajele și dezavantajele respective.

Găzduire WP: De ce este atât de crucială alegerea furnizorului?

Fiecare site web are nevoie de o locație fixă ​​unde poate fi accesat de oriunde în lume prin internet. Această locație este serverul pe care este găzduit site-ul. Performanța sa determină performanța pe care o poate atinge un site web WordPress. 

Performanța este cuvântul magic pentru site-urile web de astăzi, deoarece vizitatorii se așteaptă la timpi de încărcare extrem de rapizi și, în același timp, doresc conținut multimedia. Cu toate acestea, dacă o serie de infografice, video sau fotografii durează câteva secunde pentru a se încărca, mulți utilizatori vor abandona deja. 

Cu toate acestea, grafica și videoclipurile în special, implică adesea un volum mare de date. Prin urmare, cu găzduire WP se face față multor transferuri de date în cel mai scurt timp posibil, pentru a-i face pe vizitatorii site-ului fericiți și pentru a-i menține pe site.

Cheia problemei este următoarea: cu cât un site web devine mai de succes, cu atât sunt mai mari cerințele privind performanța serverului de găzduire. Pentru că serverul trebuie să fie capabil să gestioneze câteva sute sau chiar mii de vizitatori ai site-ului în același timp. Printre altele, performanța este și un criteriu SEO: cu cât un site web este mai ușor de utilizat, cu atât este mai bine evaluat în clasamentul Google.

Atunci când aleg găzduire WP, operatorii de site-uri ar trebui să aibă întotdeauna în vedere propriul obiectiv. Vreau să fac un site extrem de popular, astfel încât mii de utilizatori să îl poată accesa în același timp și chiar să interacționeze pe site folosind chaturi, forumuri sau instrumente similare? Trebuie să fie un site web de magazin pe care să se poată desfășura câteva sute de activități de vânzare în același timp? Sau mă adresez doar câtorva vizitatori cu conținut static pur informativ cu un site mic?

Servicii de Gazduire WordPress: Infrastructura Avansata Pentru Site-ul Tau

Cine oferă găzduire WordPress?

Există mulți furnizori care oferă găzduire WordPress. Aceștia oferă spațiu pe serverele lor pe care poate fi găzduit site-ul WordPress, așa-numitul spațiu web. În plus, mulți furnizori oferă servicii precum suport și arhitecturi WordPress preinstalate care sunt actualizate în mod regulat. 

Toți furnizorii au de obicei găzduire WP disponibilă în pachete diferite: de la pachetul mic pentru începători și pachete de găzduire de dimensiuni medii, până la găzduire pe propriul server pe care nu trebuie să-l partajezi cu niciun alt website.

Cum să folosești hosting WordPress?

Mulți furnizori de WP hosting oferă pachete cu servicii gestionate. Aceasta înseamnă că WordPress este operat de furnizor pe platformă și este actualizat în mod regulat. Actualizările includ actualizări de bază WordPress și actualizări PHP, precum și, în cazuri individuale, actualizări de plugin WordPress. 

Furnizorul este, de asemenea, responsabil pentru copiile de rezervă în astfel de pachete de servicii gestionate. CMS-ul se instalează cu doar câteva clicuri după rezervarea pachetului de găzduire. Ca alternativă la serviciul gestionat, poți rezerva spațiul web și poți configura și întreține singur WordPress și bazele de date PHP prin FTP. Acesta din urmă este mai complex și necesită mai multe cunoștințe de specialitate.

Majoritatea operatorilor de web site-uri folosesc un pachet cu așa-numita găzduire partajată pentru găzduirea WordPress. Aceasta înseamnă că, pe lângă site-urile lor, există și site-urile multor alți clienți pe server. Astfel, împărtășești performanța serverului. 

Acest lucru este ieftin, dar poate deveni problematic: dacă una dintre pagini este afectată de o creștere bruscă a vizitatorilor, de exemplu din cauza unui videoclip viral, are o creștere enormă a accesului, iar ca urmare a acestui fapt, ceilalți pot avea de suferit. Această problemă poate fi evitată cu un așa-numit vServer, adică un server virtual. 

Acest lucru oferă resurse de server dedicate pentru paginile tale, care sunt disponibile independent de celelalte pagini care rulează pe server. Serverele virtuale sunt create de software special pe un server hardware. Deși nu sunt, se comportă ca niște servere fizice, oferind CPU, memorie, interfețe și alte resurse.

Serverele virtuale sunt potrivite în special pentru companiile care au o nevoie mare de resurse. În plus, serverele virtuale acționează independent de restul sistemului și, prin urmare, sunt mai protejate. Dacă gestionezi proiecte mai mari cu multe resurse, serverul virtual este ideal. Oferă opțiuni hardware flexibile și un sistem de operare care poate fi selectat liber. În plus, poți rezerva cu setul de instrumente versatil WordPress.

Pe de altă parte, dacă vrei să fie cât mai sigur și vrei să înființezi un magazin online mare, de exemplu, trebuie să te bazezi pe un server dedicat.

Pentru a găsi soluția de găzduire WP perfectă, trebuie să știi exact ce vrei să obții cu site-ul tău WordPress. Există diverse criterii importante:

  • Rezistența
  • Spațiu de depozitare
  • Dimensiunea bazei de date
  • Disponibilitate
  • Securitate.

Când creezi un site web WordPress, ceea ce contează este status quo-ul și viitorul apropiat și îndepărtat: Cât de mult trafic aștepți inițial, pe termen mediu și în viitor?

De asemenea, serverul trebuie să aibă capacitatea de a stoca suficiente imagini și alte fișiere. Publici în mod regulat postări noi? Atunci, baza de date trebuie să fie corespunzător de mare. Este foarte important ca serverele care găzduiesc site-uri WordPress să fie disponibile în mod ideal 24/7. Acest lucru este valabil și pentru aspectele geografice, astfel încât utilizatorii să poată accesa site-ul ușor și rapid, indiferent de locația lor. În plus, datele publicate trebuie să fie întotdeauna sigure și securizate.

Categorized in:

Tagged in: