Cum se alege mini excavatorul potrivit? Odata ce sunteti convins de avantajele de a detine un miniexcavator, este important sa faceti alegerea corecta a modelului. Exista multe tipuri diferite de mini-excavatoare, atat noi, cat si second-hand, si este usor sa te pierzi in fata unei optiuni atat de largi.

Greutatea unui miniexcavator

Prima intrebare pe care trebuie sa v-o puneti atunci cand alegeti un miniexcavator de vanzare este greutatea acestuia. Variind de la 400 kg pentru unele microexcavatoare, la cateva tone, greutatea mini-excavatoarelor este mare, fiind important sa se tina cont de natura lucrarilor care urmeaza sa fie efectuate si de utilizarea care se va face din acest echipament.

De exemplu, un miniexcavator cu o greutate mai mica de 700 kg va fi rezervat in principal persoanelor fizice care doresc sa efectueze mici lucrari in gradina. Intr-adevar, chiar daca aceste miniexcavatoare anunta o forta de smulgere de peste o tona, in practica, de cele mai multe ori, greutatea lor nu le permite sa atinga aceasta capacitate de smulgere.

Este important de retinut ca puterea si capacitatea mini-excavatoarelor cu o greutate mai mica de 700 kg sunt, prin urmare, foarte limitate.

Gama superioara, cu miniexcavatoare de la 750 kg la 1T5, poate fi potrivita atat pentru persoanele fizice care trebuie sa efectueze lucrari (fundatii mici, indepartarea buturugilor, amenajari peisagistice etc.), cat si pentru profesionistii care doresc sa aiba la indemana un miniexcavator pentru a realiza santuri, a pune garduri cu ajutorul unei burlane etc.

Aceste miniexcavatoare, care anunta in general o forta de deblocare cuprinsa intre 800 kg si 1200 kg, au intr-adevar aceasta capacitate de excavare, deoarece au o greutate si o capacitate hidraulica mai mare decat aceasta forta de deblocare, ceea ce le asigura o stabilitate perfecta.

Mini-excavatoarele sub o tona, cum ar fi mini-excavatorul RHINOCEROS XN-10, sunt adesea mai nervoase la condus decat excavatoarele mai mari, insa avantajul lor este ca sunt usoare si pot fi tractate pe remorci fara a fi nevoie de permis.

Mini-excavatoarele cu o greutate mai mare de 1500 kg sunt utilizate in principal de profesionisti pentru lucrari de dimensiuni medii si mari (lucrari de terasamente, constructii de piscine, montarea de drenaje, fundatii etc.). Acestea permit efectuarea eficienta a unui numar mare de lucrari si sunt mai flexibile la condus. Intr-adevar, aceste mini-excavatoare sunt adesea echipate cu joystick-uri.

Finisaje pentru mini-excavatoare

Finisajul mini-excavatorului este un detaliu care poate ajuta la confirmarea sau nu a achizitionarii acestuia. Calitatea sudurilor de pe Mini Excavator este un detaliu care ilustreaza calitatea Mini Excavator in ansamblu. Protejarea furtunurilor si a motoarelor cu ajutorul unei carcase este, de asemenea, un aspect suplimentar care trebuie luat in considerare. In cazul unui impact, o carapace va limita daunele provocate diferitelor motoare sau furtunuri, in timp ce un miniexcavator fara protectie va fi mai predispus la ruperea furtunurilor.

Echipament adaptiv

Mai multe echipamente faciliteaza adaptarea mini-excavatoarelor la numeroasele aplicatii pentru care sunt destinate. Printre acestea se numara cupa de sapat, lama buldozer, cupa trapezoidala, dintele de sapat, cupa cu schelet sau spargatorul hidraulic de roci.

In cazul motoarelor de sina, protectia motoarelor poate fi, de asemenea, un avantaj, evitand deteriorarea motoarelor in timpul manevrelor.

Ce sunt excavatoarele?

Un incarcator este un tip de tractor, de obicei cu roti, uneori pe senile , care are o cupa lata montata in fata conectata la capatul a doua brate (brate) pentru a culege materialul liber de pe sol, cum ar fi murdaria, nisipul sau pietrisul, si mutati-l dintr-un loc in altul fara a impinge materialul peste pamant. Un incarcator este folosit in mod obisnuit pentru a muta un material stocat de la nivelul solului si pentru a-l depozita intr-un autobasculant in asteptare sau intr-o excavatie de sant deschis.

Ansamblul incarcator poate fi un atasament detasabil sau montat permanent. Adesea, galeata poate fi inlocuita cu alte dispozitive sau unelte – de exemplu, multi pot monta furci pentru a ridica paleti grei sau containere de transport, iar o galeata cu deschidere hidraulica permite unui incarcator sa actioneze ca un buldozer usor sau un racletor. Galeata poate fi, de asemenea, marita cu dispozitive precum un grappler pentru baloturi pentru manipularea baloturilor mari de fan sau paie.

Incarcatoarele mari, cum ar fi Kawasaki 95ZV-2, John Deere 844K, ACR 700K Compact Wheel Loader, Caterpillar 950H, Volvo L120E, Case 921E sau Hitachi ZW310 au de obicei doar o cupa frontala si se numesc incarcatoare frontale, in timp ce tractoarele cu incarcator mic. adesea echipate si cu un buldoexcavator mic si sunt numite buldoexcavatoare sau buldoexcavatoare sau JCB , dupa compania care a pretins prima data ca le-a inventat. Alte companii precum CASE in America si Whitlock in Marea Britanie au fabricat incarcatoare cu excavatoare cu mult inaintea JCB.

Cel mai mare incarcator din lume este LeTourneau L-2350 . In prezent, aceste incarcatoare mari sunt in productie in instalatia din Longview, Texas. L-2350 foloseste un sistem de propulsie diesel-electric similar cu cel folosit intr-o locomotiva. Fiecare roata obosita de cauciuc este antrenata de propriul sau motor electric independent.

Incarcatoarele sunt utilizate in principal pentru incarcarea materialelor in camioane , asezarea tevilor, curatarea molozului si sapat. Un incarcator nu este cea mai eficienta masina pentru sapat, deoarece nu poate sapa foarte adanc sub nivelul rotilor, cum ar fi un buldoexcavator sau un excavator .

Capacitatea unei cupe de incarcare poate fi de la 0,5 la 36 m 3, in functie de dimensiunea masinii si de aplicarea acesteia. Capacitatea cupei incarcatorului frontal este in general mult mai mare decat capacitatea cupei a unui buldoexcavator.

Categorized in: