Atunci când plănuiești să deschizi un bar sau un pub, una dintre cele mai importante decizii pe care trebuie să le iei este alegerea mobilierului potrivit. Elementele de mobilier dintr-un local precum mesele, scaunele sau blaturile de bar îi pot conferi acestuia o identitate particulară, care va atrage mai mulți clienți. În plus, aspectul practic al mobilei va fi foarte apreciat de către angajații tăi, care își vor putea desfășura activitatea în cele mai bune condiții.

 

Așadar, iată câteva aspecte pe care trebuie să le iei în considerare atunci când alegi mobilierul pentru barul sau pub-ul tău:

  1. Spațiul și bugetul

Primul lucru de luat în considerare este dimensiunea localului. Acest lucru va determina ce fel de mobilier va putea fi integrat în spațiul disponibil și de câte piese ai avea nevoie. De exemplu, dacă spațiul nu este prea generos, poți opta pentru mese și scaune mai mici, sau piese care pot fi cu ușurință mutate. Desigur, va trebui să te gândești și la o sumă pe care ești dispus să o cheltuiești pe piesele de mobilier dorite.

  1. Clientela și stilul

Alegerea unui mobilier potrivit ar trebui să se bazeze și pe profilul clientelei care îți calcă pragul. Acest aspect poate determina și stilul mobilierului ales. De exemplu, dacă vizezi o populație mai tânără, un mobilier vintage sau eclectic poate să îi atragă și să petreacă mai mult timp în local. Dacă îți dorești o clientelă mai sofisticată, va trebui să alegi mobilier care să le reflecte preferințele, precum canapele de lux și mese din lemn masiv.

  1. Calitatea și întreținerea

Nu este un secret faptul că mobila care este folosită în spații precum restaurante, baruri sau cafenele trebuie să fie concepută pentru a rezista în timp la multă uzură. De aceea, este recomandat să cauți piese de mobilier fabricate din materiale dure, cum ar fi metalul sau lemnul, și să eviți orice material care ar avea un aspect fragil sau nepractic. Spre exemplu, mobilierul din inox de la Lancom este foarte potrivit pentru spațiile în care se prepară alimente sau se consumă băuturi, întrucât acesta poate fi curățat și întreținut cu mai multă ușurință, în comparație cu alte tipuri de mobilier.

  1. Confortul

Clienții tăi vor petrece mult timp în pub-ul sau barul tău. Așadar, este foarte important să alegi un tip de mobilier care le pune confortul pe primul loc. De exemplu, este o idee foarte bună să optezi pentru scaune ce oferă un bun sprijin pentru spate și zona lombară. Chiar dacă unele piese de mobilier sunt confecționate din materiale mai dure, disconfortul poate fi atenuat dacă pui perne pufoase sau diverse căptușeli din materiale textile. În plus, aceste accesorii pot constitui o pată de culoare! 

Amenajarea unui bar sau a unui pub poate fi o reală provocare, însă cu siguranță merită să ai în vedere aceste sfaturi pentru a găsi mobilierul potrivit!

 

Sursă foto: pexels.com

Categorized in: