Semnificatia combaterii daunatorilor adulticidali: semnificatia acestei expresii se regaseste in insasi etimologia termenului „adulticidal”. Acest lucru inseamna ca obiectivul principal al acestui tip de combatere a daunatorilor este de a elimina exemplarele adulte de insecte, in special pe cele mai periculoase, cum ar fi tantarul tigru si viespea orientala.

Odata cu sosirea vremii frumoase si a temperaturilor in crestere, sosesc la timp si insectele si daunatorii.  Pentru a va scapa casa, gradina sau afacerea de insecte si daunatori, cea mai buna solutie este tocmai controlul daunatorilor adulticizi.

Daca este efectuata de o firma serioasa cu contract firma ddd Bucuresti, avantajele acestei interventii sunt considerabile si, intr-adevar, va veti rezolva toate problemele: veti elimina neplacerile cauzate de bazaituri si intepaturi, va veti putea bucura de zile frumoase si insorite si de momente de relaxare seara, iar mediul inconjurator va fi curat si igienic.

Ce este controlul daunatorilor adulticizi?

Combaterea daunatorilor adulti trebuie sa fie efectuata cu moderatie si de catre operatorii potriviti, deoarece are un impact ridicat asupra mediului. Efectele secundare includ otravirea organismelor animale care are ca rezultat

  • Boli sau necroza
  • Fitotoxicitatea faunei inconjuratoare
  • Aparitia alergiilor sau a bolilor cronice la persoane
  • Rezistenta la insecticide

Avand in vedere aceste riscuri, este o idee buna sa va asigurati ca controlul daunatorilor este efectuat de catre cineva care cunoaste produsele, inamicul cu care se confrunta si care are o experienta adecvata. Este bine inteles faptul ca combaterea adulticida a daunatorilor inseamna eliminarea unor cantitati mari de insecte intr-un timp foarte scurt, dar nu trebuie in niciun caz considerata o interventie decisiva.

De fapt, insectele au nevoie de doar cateva zile pentru a se reproduce, ceea ce inseamna ca nu am intervenit asupra noilor generatii de insecte. Pentru a obtine rezultate maxime, este o idee buna sa combinati controlul daunatorilor adulticizi cu bune obiceiuri preventive, pentru a tine infestarea sub control si a evita reaparitia problemei.

In acest sens, va recomandam sa efectuati dezinsectia in intervalul de timp indicat, contactand o firma specializata. In plus, singura modalitate de a mentine efectele benefice ale controlului daunatorilor este de a lua toate masurile preventive necesare, cum ar fi sa nu lasati apa stagnanta sau resturi de mancare in gradina (sau, mai rau, in casa) si sa va echipati cu plase de tantari de buna calitate.

Combaterea daunatorilor adulticidali: medii

In functie de tipul de mediu in care apare o infestare cu daunatori, putem avea nevoie de o interventie specifica, sa vedem cum.

  • Mediile interioare: trebuie sa se manifeste cea mai mare prudenta si atentie atunci cand se efectueaza o interventie de acest tip. Acest lucru inseamna ca dezinsectia adultica in mediile exterioare ar trebui sa fie efectuata numai in cazuri foarte grave si exclude in mod absolut bricolajul, deoarece riscurile implicate sunt mai mari, fiind vorba de un mediu inchis in care traiesc si graviteaza oameni si animale.
  • Mediile exterioare: poate fi necesara o combatere a daunatorilor cu efect de „bariera” sau rezidual. Aceasta se efectueaza, de obicei, impotriva speciilor care se strecoara in vegetatie si consta in pulverizarea unui insecticid special care, fara a atinge solul si la o inaltime de peste 3 metri, este distribuit in mod uniform. Din nou, intrucat este un tratament foarte delicat si riscant, acesta trebuie efectuat de personal specializat.

Ce este virusul Zika si cum actioneaza?

Infectia cu virusul Zika in timpul sarcinii este o cauza a microcefaliei si a altor anomalii congenitale la fatul si nou-nascutul in curs de dezvoltare. Infectia cu Zika in timpul sarcinii duce, de asemenea, la complicatii ale sarcinii, cum ar fi pierderea fatului, nasterea mortii si nasterea prematura.

Infectia cu virusul Zika este, de asemenea, un declansator al sindromului Guillain-Barré, neuropatiei si mielitei, in special la adulti si copiii mai mari.

Cercetarile sunt in desfasurare pentru a investiga efectele infectiei cu virusul Zika asupra rezultatelor sarcinii, strategiile de prevenire si control si efectele infectiei asupra altor tulburari neurologice la copii si adulti.

Virusul Zika este transmis in principal prin muscatura unui tantar infectat din   genul  Aedes , in principal Aedes aegypti , in regiunile tropicale si subtropicale. Tantarii Aedes  musca de obicei in timpul zilei, atingand varful dimineata devreme si dupa-amiaza tarziu/seara. Acesta este acelasi tantar care transmite dengue, chikungunya si febra galbena.

Virusul Zika se transmite si de la mama la fat in timpul sarcinii, prin contact sexual, transfuzie de sange si produse din sange si transplant de organe.

Infectia cu virusul Zika poate fi suspectata pe baza simptomelor persoanelor care traiesc sau viziteaza zone cu transmitere a virusului Zika si/sau   vectori tantari Aedes . Diagnosticul de infectie cu virusul Zika poate fi confirmat numai prin teste de laborator ale sangelui sau altor fluide corporale si trebuie diferentiat de flavivirusurile inrudite cu reactii incrucisate, cum ar fi virusul dengue, la care pacientul ar fi putut fi expus sau vaccinat anterior.

Categorized in: