Poză de Pixabay pe Pexels.com

Clădirile de birouri sunt de cele mai multe ori punctul cheie din orice firmă de succes. Astfel, este elementar să protejezi atât clădirea, cât și angajații și munca acestora. Din acest motiv, este absolut necesar să implementezi o serie de elemente care să asigure siguranța tuturor în cazul unui eveniment neprevăzut. În articolul de azi o să discutăm despre câteva dintre acestea.

Iată 3 sfaturi esențiale pentru protejarea firmei tale:

  1.     Implementează un sistem de acces cu recunoaștere facială sau pe baza unui card

Un sistem de acces controlat este esențial pentru securitatea spațiului de muncă. Poți implementa un sistem de protecție eficient fie prin recunoașterea facială, fie prin citirea unor carduri personalizate pentru a împiedica intrarea străinilor în clădire. Mai mult decât atât, vei putea monitoriza orele la care ajung și la care pleacă angajații pentru a se încadra perfect în programul de muncă. Indiferent de tehnologia aleasă, implementarea unui sistem de acces controlat este crucială pentru protecția perimetrului clădirii și pentru a asigura că doar persoanele autorizate pot intra în spațiile de birouri.

  1.     Introdu un sistem de siguranță în caz de incendiu și alte dezastre naturale

Sistemele de siguranță în caz de incendiu sau alte dezastre naturale sunt esențiale pentru protejarea vieților angajaților și a bunurilor companiei. Primul lucru pe care ar trebui să-l faci este să creezi un plan de evacuare în cazul situațiilor critice pe care să te asiguri că toată lumea îl înțelege și este în stare să îl pună în aplicare. Apoi, apelează la thales.pro pentru servicii de instalare a sistemelor de avertizare antiincendiu pentru a beneficia de profesionalism în instalarea aparaturii de specialitate. Pe lângă sistemul de alarmă, este necesar să instalezi și detectoare de fum în toate zonele clădirii. Acestea vor avertiza angajații în cazul unui incendiu, permițând evacuarea rapidă și sigură. În plus, nu uita de amplasarea extinctoarelor în locuri strategice pentru a putea fi găsite și utilizate eficient în caz de urgență și asigură-te că personalul este instruit cu privire la folosirea acestuia.

  1.     Amplasează camere de supraveghere în puncte cheie ale clădirii

Camerele de supraveghere sunt o modalitate excelentă de a monitoriza eficient întreaga activitate din clădire. Plasează camerele de supraveghere în puncte cheie, cum ar fi intrările și ieșirile, coridoarele principale, sălile de conferințe, zona de servire a mesei și alte spații comune. Acest lucru asigură o acoperire completă și permite monitorizarea oricărei activități suspecte din aceste zone. Ca lider de companie, poți amplasa un sistem inteligent care îți poate permite să vezi în timp real chiar de pe smartphone-ul tău tot ce se întâmplă în clădire. Este necesar să te asiguri că toate imaginile sunt stocate în siguranță deoarece nu se știe când pot fi folosite ca dovezi în caz de necesitate. Nu uita că instalarea camerelor de supraveghere trebuie să respecte legislația privind confidențialitatea și protecția datelor, deci trebuie să-ți informezi angajații în legătură cu prezența acestora.

În concluzie, pentru a beneficia de o siguranță sporită în compania ta, respectă toate aspectele menționate mai sus. Protejarea angajaților și a datelor trebuie să fie prioritară.

Categorized in: