Alegerea unei firme de consultanță fonduri europene nu este o decizie ușoară de făcut în contextul în care există o diversitate extrem de mare pe piață. Fiecare firmă de consultanță fonduri europene are propriile beneficii de care te poți bucura.

Însă, fiecare consideră că este cea mai bună firmă de consultanță de fonduri europene prin avantajele pe care le oferă clienților lor. Fondurile europene sunt extrem de uzuale prin România, fiind extrem de benefice pentru diferite proiecte, firme, economie, infrastructură, agricultură și pentru o calitate mai ridicată a vieții.

Însă, ce face o firmă consultanță fonduri europene? Aceștia te ajută să înțelegi procesul prin care trebuie să treci ca să fi eligibil de a primi acele fonduri europene. Nu doar că te fac să înțelegi procesul, dar îți oferă consultanță fonduri europene pentru ca să ajungi mult mai aproape de obținerea fondurilor.

Analizează experiența pe care firma de consultanță o are

În luarea deciziei de alegere a unei firme de consultanță, asigură-te că aceasta are experiență în domeniu și că a avut cazuri similare în trecut. Așadar, cu ajutorul unei firme de acest gen, vei primi o consultanță fonduri europene de la specialiști în domeniu, iar acest lucru este extrem de esențial.

Cu ajutorul unei astfel de consultanță fonduri europene, vei reuși să obții fondurile europene și nu vei da greș. Însă, există o serie de pași pe care trebuie să-i urmezi pentru a te asigura că alegi firma corespunzătoare.

Un prim pas este să verifici ce proiecte a avut în trecut, adică portofoliul pe care firma îl are. Proiectele anterioare trebuie neapărat să fie similare cu cazul tău, dacă nu, cel mai probabil nu vei avea parte de succes.

De asemenea, asigură-te că firma respectivă a reușit să obțină pentru clienții săi fondurile europene. Prin observarea acestui aspect în portofoliu, îți vei da seama de experiența pe care aceștia o au și dacă sunt sau nu buni.

De astfel, asigură-te că firma este specializată în domeniul tău. Fondurile europene acoperă multe domenii, după cum ai observat mai sus. Așadar, ai nevoie de o firmă care să aibă experiență în domeniu și care să îți înțeleagă în profunzime proiectul.

Mai mult de atât, verifică și recenziile clienților anteriori. Discută cu ei și pune întrebări pentru a vedea cum au comunicat cu aceștia, dacă le-au respectat cerințele, despre modul în care firma lucrează și multe alte detalii importante pentru tine și proiectul tău.

Nu doar portofoliul este de folos în acest context, ci și recenziile oamenilor. Aceștia deja au trecut prin experiența ta și pot să-ți povestească cum a fost experiența lor cu firma respectivă. Astfel, vei afla o părere sinceră despre serviciile și seriozitatea pe care firma care gestionează consultanța fondurilor europene o oferă.

Sinceritatea când vine vorba de procesul în sine și de preț

Pe lângă pașii de mai sus pe care trebuie să-i respecți pentru a vedea dacă firma care se ocupă de consultanța fonduri europene este sau nu experimentată, ai nevoie și ca aceștia să fie transparenți cu tine. Iată de ce este important ca firma să fie sinceră cu tine, în privință cu orice aspect:

Prețul trebuie stabilit de la bun început și să fie clar

Pe piață există o grămadă de firme care nu sunt transparente în privința sumei pe care aceștia o oferă, ba chiar existând și prețuri ascunse. Acest lucru este inconfortabil, așa că asigură-te că stabilești de la bun început cu firma care sunt tarifele pe care le are în funcție de proiectul tău și să fie sinceri cu tine în acest sens. De asemenea, ei trebuie să-ți spună exact care sunt tarifele care sunt incluse și cele care sunt suplimentare.

Transparența în ceea ce privește munca este aceeași

Firma care se ocupă de consultanța fondurilor europene trebuie să-ți specifice orice detaliu care are legătură cu proiectul tău. Dacă o firmă este sinceră cu tine, atunci va trebui să primești din partea lor un plan despre cum se va desfășura proiectul tău. În acest fel, vei știi exact ce se întâmplă la fiecare pas.

De asemenea, trebuie să existe și termene pentru livrare. Asigură-te că după fiecare etapă a proiectului primești informații în legătură cu starea acestuia. Data finalizării să fie stabilită și respectată de către ei.

Tarifele ascunse trebuie să nu existe

Înainte de a începe procesul de lucru, asigură-te că vei primi o listă în care îți vor fi prezentate toate costurile suplimentare care pot sau nu să apară pe parcursul proiectului. În acest context vei știi exact dacă va trebui sau nu să achiți câteva costuri suplimentare sau dacă nu vei avea de-a face cu ele.

Expert în Consultanță Fonduri Europene: Obțineți Finanțarea Dorită pentru Proiectul Dvs.

Cât de implicat sunt angajații

Este adevărat că nu doar tu contezi în momentul în care aplici pentru obținerea fondurilor europene, ci și firma care îți oferă consultanță pentru fondurile europene. Angajații sau echipa firmei sunt extrem de importanți, deoarece dacă aceștia sunt dedicați și implicați în proiectul tău ești la un pas de obținerea fondurilor.

Așadar, asigură-te că examinezi anumite caracteristici pe care firma ar trebui să le aibă. Primul aspect important este echipa care se va ocupa de proiectul tău. Asigură-te că toți din echipă sunt calificați, verifică-le portofoliul, asigură-te că au mai avut cazuri similare cu al tău și să iei legătura cu persoana de contact. Va exista o persoană de contact care te va ține la curent în funcție cu fiecare pas care urează a fi făcut pentru proiectul tău.

Un alt aspect esențial este implicarea pe care aceștia o au pentru proiectul tău. Fondurile europene au de cele mai multe ori termene limită care sunt scurte și cerințe care sunt extrem de riguroase.

Asigură-te că echipa este capabilă să se descurce cu efectuarea proiectului la timp, calitativ și că știu să gestioneze orice problemă care poate apărea. Asta înseamnă că echipa este pregătită și bine instruită, astfel tu având un beneficiu.

De asemenea, verifică care este angajamentul cu firma pe termen lung. Proiectul este doar planificat, este pus în practică, este raportat și examinat la final. Pe parcursul acestui timp, firma va fi alături de tine, însă este important dacă vor rămâne cu tine și pe viitor.

Așadar, cu ajutorul acestor detalii despre alegerea unei firme care se ocupă cu consultanța fondurilor europene, vei reuși să identifici care dintre multitudinea de firme este cea mai bună firmă de consultanță fonduri europene din România.

Categorized in: