Renovarea băii poate fi destul de provocatoare atunci când nu ai cunoștințe despre construcții, zugrăvire și design și dispui de un buget redus pentru această necesitate. Deoarece baia este spațiul cel mai puțin folosit din casă, este și locul căruia îi acorzi cea mai puțină atenție atunci când vine vorba de renovare și modernizare. Mai jos, vei găsi o listă cu 4 pași simpli pe care trebuie să îi urmezi pentru a-ți renova baia la un cost foarte redus.

Iată cei 4 pași simpli cu ajutorul cărora îți poți renova și moderniza baia:

  1.     Zugrăvește pereții

Cu siguranță ai pășit într-o cameră proaspăt zugrăvită și prima impresie pe care ai avut-o a fost de loc nou, curat și impecabil. Ei bine, zugrăvirea pereților din baie poate fi o activitate pe care o poate desfășura oricine, fără a fi nevoie de cunoștințe de design sau construcții. Dacă nu ești hotărât în privința culorii sau tipului de var, poți merge într-un magazin de bricolaj și să ceri sfatul unui angajat de la raionul de construcții cu privire la cea mai bună variantă pentru tine și baia ta.

  1.     Schimbă sau repară mobilierul

Un mobilier vechi din casă nu înseamnă automat că acesta este degradat și ca necesită o schimbare. Poți alege să-l repari, să îndrepți ușile care s-au lăsat din cauza utilizării și slăbirii șuruburilor, de asemenea, mânerele trebuie schimbate la un interval de câțiva ani. Dacă nu știi  de unde poți achiziționa lucrurile de care ai nevoie pentru renovarea mobilierului din baie, găsești accesorii pentru ușile de mobilă pe regencycompany.ro, pentru fiecare componentă a mobilei din baia ta. Un strat nou de lac sau vopsea va oferi mobilei tale un aspect asemănător cu cel al mobilei proaspăt achiziționată.

  1.     Curăță gresia

Gresia din baie poate căpăta în timp un aspect neplăcut și vechi, dar, dacă alegi să o cureți cu o soluție specială care o va face să arate ca nouă, înlocuirea ei nu va mai fi necesară. De asemenea, gresia construită cu mulți ani în urmă, este cu mult mai rezistentă decât cea făcută acum, aceasta rezistând cu brio probei timpului.

  1.     Înlocuiește cada sau cabina de duș

Căzile vechi care nu au fost întreținute corespunzător, pot da impresia de vechi și neplăcut la prima vedere. Înlocuirea căzii sau a cabinei de duș poate reprezenta o investiție costisitoare, dar plăcerea pe care o vei avea atunci când vei face duș într-o cabină nouă și proaspătă va acoperi efortul financiar destul de ridicat.

Renovarea băii poate fi destul de costisitoare dacă alegi să înlocuiești mobilierul și gresia, deoarece acestea au un preț de achiziție destul de mare, care cu greu poate fi suportat de o persoană cu venituri mici spre medii. Zugrăvirea și înlocuirea pieselor de mobilier nu este foarte scumpă și poate fi făcută într-o perioadă scurtă de timp. Baia fiind locul în care ne petrecem cel mai puțin timp, nu are nevoie de o investiție foarte mare, așadar, renovarea acesteia se poate face cu un cost destul de scăzut dacă vei urma pașii de mai sus.

 

Sursa foto: pexels.com

Categorized in: