Pentru multi cumparatori, achizitionarea de apartamente noi Pipera este o alternativa buna la o casa unifamiliala, mai ales daca doriti sa locuiti aproape de centrul orasului. Cu toate acestea, atunci cand cumparati un apartament, trebuie sa tineti cont de anumite considerente speciale, deoarece, in calitate de cumparator al apartamentului, deveniti si coproprietar al intregii proprietati.

Vanatoare de proprietati: Cum gasesc proprietatea potrivita?

Cautarea unui apartament potrivit dureaza adesea cateva luni. Deoarece sunt implicati multi bani in cumpararea unui apartament, ar trebui sa va acordati suficient timp pentru a va uita in jur si a vizita mai multe proprietati. Este recomandabil sa se defineasca in prealabil anumite criterii de cautare si sa se caute in mod special apartamente potential potrivite. Chestionarul nostru va va ajuta in acest sens.

Ce este o comunitate de bloc?

Proprietarii din bloc formeaza impreuna comunitatea de proprietari. Fiecare proprietar are dreptul unic de folosinta asupra propriei unitati rezidentiale si este, de asemenea, coproprietar al intregii proprietati. Din acest motiv, este necesar sa existe o asociatie de proprietari care sa ia decizii, cum ar fi modernizarea sistemului de incalzire centrala.

Cum sa finantezi corect achizitionarea unui apartament?

Finantarea proprietatii este un aspect important. Daca se compara ofertele si se aleg cele mai bune conditii de imprumut, se pot face economii mari. Prin urmare, acordati-va suficient timp atunci cand cautati finantarea potrivita si apelati la serviciile unui consilier financiar.

Ghid pas cu pas:

  • Clarificati-va bugetul:

Obtineti o imagine de ansamblu a valorii capitalului propriu de care dispuneti. Pe langa economii, puteti folosi si investitii, cum ar fi fonduri, cadouri de la parinti sau o proprietate achitata. Banca va va oferi o declaratie initiala privind valoarea proprietatii pe care v-o puteti permite, pe baza capitalului propriu si a situatiei veniturilor.

  • Alegeti forma de finantare:

Decideti ce tip de finantare vi se potriveste cel mai bine si care este situatia personala. Adesea, cumparatorii isi finanteaza apartamentul cu un credit ipotecar clasic sau cu un imprumut de la o societate de constructii. Cu aceste doua optiuni de finantare, puteti beneficia de rate scazute ale dobanzii.

  • Stabiliti detaliile finantarii:

Luati in considerare valoarea maxima a ratelor lunare de imprumut. De asemenea, ganditi-va daca este mai bine sa alegeti o rata fixa sau o rata variabila a dobanzii. Obtineti, de asemenea, consiliere cu privire la plafoanele ratelor dobanzii, optiunile de rambursare neprogramata si alte optiuni.

  • Compararea imprumuturilor:

Chiar daca finantarea prin intermediul bancii locale pare convenabila, nu uitati sa comparati ofertele. Acest lucru va poate economisi o multime de bani.

  • Incheiati un acord de imprumut:

Dupa ce v-ati hotarat asupra unui anumit imprumut si ati primit un angajament de imprumut pozitiv, semnati contractele.

Ce trebuie sa stiu despre contractul de cumparare?

Contractul de cumparare defineste drepturile si obligatiile coproprietarilor individuali si reglementeaza relatiile juridice dintre ei. Contractul defineste cine poate folosi ce spatii. Aceasta include, in primul rand, dreptul exclusiv de a utiliza un anumit apartament sau un anumit loc de parcare, precum si utilizarea in comun a partilor utilizate in comun. In plus, contractul poate stabili modul in care vor fi impartite costurile proprietatii.

Categorized in: