Activitatile extracurriculare sunt extrem de importante pentru dezvoltarea copiilor, deoarece ofera oportunitati de a invata si de a se dezvolta in afara mediului scolar. Aceste activitati ii ajuta pe copii sa isi dezvolte abilitatile sociale, emotionale, fizice si intelectuale, ceea ce poate avea un impact pozitiv asupra vietii lor ulterioare.

Activitatile extracurriculare, cum ar fi sportul, muzica, teatrul sau voluntariatul, pot ajuta copiii sa isi dezvolte abilitatile de comunicare si interactiune sociala prin interactiunea cu alti copii si adulti. De asemenea, acestea pot ajuta la dezvoltarea abilitatilor de lider si la dezvoltarea increderii in sine. Prin intermediul acestor activitati, copiii isi pot gasi si dezvolta pasiuni, fapt care poate duce la descoperirea unor cariere sau interese de-a lungul vietii lor.

Activitatile extracurriculare pot, de asemenea, sa sporeasca performanta academica. Studiile arata ca elevii care participa la activitati extrascolare au tendinta de a avea note mai bune, absente mai putine si o atitudine mai pozitiva fata de scoala. Aceste activitati pot ajuta copiii sa invete cum sa-si gestioneze timpul si sa isi prioritizeze sarcinile, ceea ce le poate fi benefic in toate aspectele vietii lor.

In plus, activitatile extracurriculare pot fi o oportunitate de a descoperi si explora interese si pasiuni noi. Copiii pot experimenta cu diferite activitati pentru a descoperi ce le place si ce ii face fericiti. Aceasta explorare poate fi importanta in dezvoltarea identitatii si in decizia asupra directiei pe care vor sa o urmeze in viata.

Gimnastica pentru copii

Dancevision.ro ofera programe de gimnastica pentru copii. Gimnastica este o activitate fizica complexa, care implica dezvoltarea unui set larg de abilitati si competente motorii, fizice si cognitive. Practicarea gimnasticii poate aduce numeroase beneficii dezvoltarii tinerilor, printre care se numara:

Dezvoltarea coordonarii si echilibrului – Practicand gimnastica, tinerii isi dezvolta capacitatea de a controla miscarile corpului si de a mentine echilibrul in timpul exercitiilor fizice. Aceste abilitati pot fi utile in alte activitati sportive si in viata de zi cu zi.

Cresterea fortei si a rezistentei fizice – Gimnastica implica un efort fizic intens si continuu, ceea ce ajuta la dezvoltarea fortei si a rezistentei fizice. Practicand gimnastica, tinerii isi pot intari musculatura, pot imbunatati sanatatea sistemului cardiovascular si pot creste nivelul de energie.

Dezvoltarea flexibilitatii si a mobilitatii – Gimnastica implica o gama larga de miscari care necesita o buna flexibilitate si mobilitate. Prin practicarea gimnasticii, tinerii isi pot imbunatati flexibilitatea si pot preveni eventualele probleme de postura sau accidentari.

Imbunatatirea abilitatilor cognitive – Practicarea gimnasticii poate imbunatati abilitatile cognitive ale tinerilor, precum memoria, atentia, concentrarea si procesarea informatiilor. Aceste abilitati pot fi utile in viata de zi cu zi si in invatare.

Imbunatatirea stimei de sine – Prin realizarea de exercitii fizice complexe si prin atingerea de obiective in timpul antrenamentelor, tinerii pot creste nivelul de incredere in propriile capacitati si pot dezvolta o mai buna imagine de sine.

In concluzie, practicarea gimnasticii poate avea un rol important in dezvoltarea tinerilor, aducand beneficii atat la nivel fizic, cat si la nivel cognitiv si emotional. Gimnastica poate ajuta la dezvoltarea unui set larg de abilitati si competente motorii, precum coordonarea, echilibrul, forta, rezistenta fizica si flexibilitatea, dar poate avea si un impact pozitiv asupra abilitatilor cognitive si a stimei de sine a tinerilor.

Cum a evoluat dansul sportiv?

In 2007 a fost creata Liga Amatorilor WDC.  Aceasta organizatie desfasoara o serie de competitii si are propriul sistem de clasare mondiala pentru dansatorii amatori.

Fiecare tara membra a WDC are propria sa organizatie nationala, cum ar fi British Dance Council , care actioneaza ca un forum pentru numeroasele parti interesate din acea tara. Organismele nationale decid asupra delegatilor lor la WDC.

World DanceSport Federation (WDSF), fosta International DanceSport Federation (IDSF), este organismul international de conducere al dancesportului, asa cum este recunoscut de Comitetul Olimpic International (CIO).

Fondata in 1957 sub numele de International Council of Amateur Dancers (ICAD), a preluat numele de International DanceSport Federation in 1990. In 2011 si-a schimbat numele in World DanceSport Federation pentru a sublinia caracterul global al organizatiei.

In trecut, IDSF se concentra pe administrarea dansatorilor amatori si a competitiilor. Cu toate acestea, in 2010 a fost creata Divizia Profesionala IDSF (cunoscuta anterior ca IPDSC), care a extins acest accent asupra sportului de dans profesionist.

Membrii WDSF au voie sa danseze numai in competitiile care sunt in calendarul oficial al competitiilor WDSF, cu exceptia cazului in care membrul a obtinut permisiunea scrisa a WDSF de a concura intr-un eveniment care nu este in calendarul WDSF.

Exista o mare varietate de concursuri de dans. Acestea variaza de la binecunoscutul Blackpool Dance Festival , un eveniment deschis tuturor, pana la competitii desfasurate exclusiv pentru studenti, precum cele gazduite de Asociatia Inter Varsity Dance  din Marea Britanie.

Competitiile de amatori includ de obicei evenimente care grupeaza dansatorii dupa varsta, experienta sau ambele. De exemplu, evenimentele pot grupa tineri dansatori in functie de varsta, cum ar fi: juvenili (<12 ani), juniori (12-16 ani) si tineri (16-19 ani). Evenimentele pot acoperi uneori o gama larga de varste, cu grupari precum: sub 21 de ani, adult, senior I (Peste 35 de ani), senior II (Peste 45 de ani), senior III (Peste 55 de ani si senior IV (Peste 65 de ani).

Categorized in: