Studierea limbii engleze este cea mai buna scuza pentru a petrece o vacanta minunata. O excursie de limba in strainatate este cel mai bun mod de a invata limba engleza, de a intalni o noua cultura si oameni interesanti, de a vizita locuri incredibile si de a va bucura de o vacanta de neuitat in general.

De ce sa studiezi limba engleza: alte culturi

Studierea limbii engleze este importanta deoarece va va arata alte culturi, stiluri de viata si diferite moduri de gandire. Veti putea sa cunoasteti oameni noi si interesanti si sa le intelegeti obiceiurile. Iti va oferi ocazia sa te vezi cu alti ochi si poate sa descoperi aspecte ale tale sau ale culturii tale la care nu te-ai gandit inainte.

 De ce sa studiezi limba engleza: calatorii

Vorbind limba engleza va va permite sa calatoriti in jurul lumii si sa va faceti inteles. Va veti putea bucura pe deplin de calatoria dvs., deoarece limba engleza este vorbita pe cinci continente si va evita situatiile stresante cauzate de bariera lingvistica.

Pe langa faptul ca este limba cea mai vorbita in aproape intreaga planeta, engleza este limba oficiala a numeroase tari, cum ar fi Anglia, Irlanda, Statele Unite, Canada, Malta, Australia, Noua Zeelanda, precum si unele tari din Caraibe, Asia si Africa.

 De ce sa studiezi engleza: cea mai invatata limba

Stiati ca spaniola este a doua cea mai vorbita limba din lume dupa numarul de vorbitori nativi, dupa chineza si mai presus de engleza? Deci, de ce sa studiez limba engleza, daca stiu deja spaniola? Engleza este cea mai invatata limba ca a doua limba. In timp ce numarul vorbitorilor nativi de limba engleza este intre 300 si 400 de milioane, numarul persoanelor care invata ca a doua limba este acelasi, depasind toate celelalte limbi. In plus, cunoasterea limbii engleze ne va ajuta sa intelegem mai bine cultura si limba noastra, deoarece exista multe anglicisme care ne populeaza viata de zi cu zi.

De ce sa studiezi limba engleza: auto-imbunatatire

Invatarea limbii engleze este mai usoara decat crezi, iar mandria pe care o vei simti atunci cand ai facut-o este de nedescris. Amintiti-va ca va faceti un drum mergand pe jos si, odata ce ati trecut de primul pas (decideti ca doriti sa invatati limba engleza), restul este urmat… pe masura ce cunostintele si vocabularul cresc;

De fiecare data cand observati ca intelegeti mai bine, va va creste si increderea in sine. Veti pierde toate temerile si veti incepe sa vorbiti in limba engleza fara sa va ganditi la asta. Invata engleza cu cursul de Engleza ILSC.

 De ce sa invatam limba engleza: arta si literatura

Cunoscand limba engleza va puteti bucura de umor britanic, literatura, cinema si teatru anglo-saxon, si cultura in limba engleza, in general.

Cu limba engleza veti putea aprecia mai bine jocurile de cuvinte, glumele, metaforele si toate nuantele care se pierd in traduceri. Puteti viziona filme in versiunea originala, puteti intelege versurile melodiilor in limba engleza sau puteti aprecia povestile si incurcaturile jocurilor video preferate.

Ce este limba engleza de fapt?

Gramatica engleza moderna este rezultatul unei schimbari treptate de la un model de marcare dependenta tipic indo-european , cu o morfologie flexiva bogata si o ordine relativ libera a cuvintelor , la un model preponderent analitic cu putina inflexiune si un subiect-verb-obiect destul de fix. ordinea cuvintelor. Engleza moderna se bazeaza mai mult pe verbe auxiliare si ordinea cuvintelor pentru exprimarea timpurilor complexe , a aspectului si a modului, precum si a constructiilor pasive , a interogativelor si negatiilor.

Engleza moderna s-a raspandit in intreaga lume incepand cu secolul al XVII-lea, ca o consecinta a influentei mondiale a Imperiului Britanic si a Statelor Unite ale Americii . Prin toate tipurile de media tiparite si electronice ale acestor tari, engleza a devenit limba principala a discursului international si lingua franca in multe regiuni si contexte profesionale, cum ar fi stiinta, navigatia si dreptul. Engleza este cea mai vorbita limba din lume  si a treia cea mai vorbita limba materna din lume, dupa chineza standard si spaniola.Este cea mai raspandita limba a doua invatata si este fie limba oficiala, fie una dintre limbile oficiale in 59 de state suverane .

Exista mai multi oameni care au invatat engleza ca a doua limba decat vorbitori nativi. In 2005 , s-a estimat ca existau peste 2 miliarde de vorbitori de engleza. [16] Engleza este limba materna majoritara in Regatul Unit , Statele Unite, Canada , Australia , Noua Zeelanda si Republica Irlanda (vezi Anglosfera ) si este vorbita pe scara larga in unele zone din Caraibe ,Africa , Asia de Sud , Asia de Sud-Est si Oceania.

Este o limba cooficiala a Natiunilor Unite, a Uniunii Europene si a multor alte organizatii internationale mondiale si regionale. Este cea mai raspandita limba germanica, reprezentand cel putin 70% dintre vorbitorii acestei ramuri indo-europene.

Categorized in: