Dacă deții un restaurant și îți dorești să aduci o schimbare pentru a atrage mai mulți clienți ai ajuns în locul potrivit. De multe ori, poate fi dificil să-ți construiești o clientelă fidelă atunci când te afli la început. Pentru a avea succes este foarte important să-ți cunoști publicul și apoi să știi cum să ajungi la el și să-l mulțumești. Dacă nu știi de unde să începi, o să-ți oferim câteva sugestii care te vor ghida în acest domeniu, la modul general.

Iată 3 sfaturi pentru a avea un restaurant de succes:

  1.     Oferă ospitalitate și o atmosferă plăcută

Una dintre componentele elementare ale unui restaurant este oferirea unei experiențe plăcute de servire a mesei. Acest lucru include fiecare detaliu de la întâmpinarea clienților până la ieșirea acestora din local. Instruiește-ți personalul să discute frumos cu clienții, să le zâmbească mereu și să facă tot posibilul să le satisfacă fiecare dorință. Ospătarii trebuie să știe să facă recomandări de preparate, de băuturi care să se potrivească și să fie informat cu privire la povestea și valorile restaurantului și a zonei. De asemenea, atmosfera generală a localului poate face o mare diferență. Creează un ambient plăcut, alegând atent designul interior, iluminatul și muzica ambientală. O ambianță relaxată și plăcută poate încuraja reîntoarcerea clienților și recomandarea restaurantului tău mai departe prietenilor și cunoscuților lor.  

  1.     Pune accent pe estetică

Estetica întregului loc joacă un rol important nu doar în ambianța restaurantului, ci și în potențialul lui de promovare. Cu toate că aspectul vizual nu este la fel de important ca gustul preparatelor, poate fi un criteriu important de selecție a clientelei tale. Trăim într-o eră tehnologizată, în care fiecare dintre noi are un cont de Social Media unde își expune diverse părți din viață. Folosindu-te de acest aspect, vei putea deduce că în momentul în care oferi clienților o experiență instagramabilă, aceștia te vor posta și promova gratuit. Fii atent la fiecare detaliu de pe masă, de la culoarea șervețelelor la așezarea în farfurie a preparatelor tale. Pentru a face băuturile mai interesante, utilizează pahare mai deosebite și diverse accesorii pentru a le decora. Găsești pahare pentru zona HoReCa pe yalco.ro, site de unde vei putea alege ce se potrivește mai bine cu tematica localului tău. De asemenea, un meniu bine prezentat și atractiv vizual poate stimula dorința clienților de a-ți încerca preparatele.

  1.     Promovează-te online și offline

Promovarea înseamnă mai mult decât Social Media, deci va fi nevoie să investești puțin și în acest aspect pentru a avea succes cu restaurantul. Creează și menține un site web atractiv unde publicul poate naviga ușor și unde poate găsi informații despre meniu, orele de funcționare și detalii de contact. De asemenea, realizează fluturași cu diverse oferte sau reduceri pentru o masă la restaurantul tău, oferind astfel potențialilor clienți posibilitatea de a-ți încerca produsele. Organizează evenimente cu muzică live pentru a atrage cât mai mulți oameni și a-ți face cunoscut numele și locația.

Așadar, este important să știi că toate acestea vor avea nevoie de timp, însă nu te descuraja. Cu puțină răbdare și multă muncă, vei ajunge unde ți-ai dorit.

Sursă foto: pexels.com

Categorized in: