Rafturile cantilever sunt la fel de vechi ca si depozitul modern, dar tehnologia si stiinta din spatele sistemelor cantilever sunt de fapt mult mai vechi. Rafturile cantilever si tehnologia cantilever sunt o idee simpla: o structura rigida este mentinuta pe loc de un suport vertical, iar echilibrul greutatii iese de ambele parti. Rafturile in consola si istoria sigurantei care le sprijina dateaza cel putin din secolul al XVII-lea.

Primele zile ale tehnologiei cantilever

Potrivit dictionarului Merriam-Webster, prima utilizare a cuvantului „consola” a fost in 1667 . Din cate stim, acest cuvant ar fi avut acelasi sens ca si astazi. La urma urmei, tehnologia cantilever este un lucru foarte specific si nu exista nimic care sa sugereze ca sensul acestui cuvant s-a schimbat in timp.

Cea mai veche utilizare cunoscuta a tehnologiei cantilever pentru a construi un pod a fost in 1890 in Scotia. Podul Forth, candva cel mai lung pod cantilever din lume, este inca in picioare si este un exemplu excelent de tehnologie cantilever in uz. In adevaratul stil victorian, exista cateva imagini excelente cu Benjamin Baker folosind un pod uman in consola pentru a demonstra modul in care principiul sau cantilever ar ajuta la construirea unui pod .

Ascensiunea sistemelor de rafturi cantilever

Odata cu cresterea depozitelor in timpul Revolutiei Industriale, tehnologia de stocare a devenit mai avansata, deoarece intreprinderile trebuiau sa depoziteze articole din ce in ce mai elaborate in cantitati tot mai mari. A venit rafturile in consola. Cu capacitatea sa de a stoca materiale mai lungi si mai voluminoase intr-un mod mult mai simplu, rafturile in consola le-au oferit proprietarilor de depozite o alta optiune.

Cu toate acestea, pe masura ce rafturile cantilever au devenit mai populare, siguranta depozitului si siguranta raftului trebuiau sa tina cont de aceasta noua tehnologie. Aici intervin SEMA si expertii in echipamente de depozitare.

Instruire de inspectie a raftului pentru sisteme de rafturi cantilever

Rafturile cantilever sunt practice si rezistente , ceea ce inseamna ca puteti depozita incarcaturi lungi si grele. In plus, intreprinderile din sectorul nostru folosesc adesea acest tip de rafturi pentru a stoca materiale specializate, cum ar fi tevi , profile metalice, grinzi etc. Acest ghid pentru utilizarea raftului cantilever va va oferi o mai buna intelegere a acestui tip de rafturi intr-un cadru logistic si cand este cea mai buna alegere de depozitare:

Daca ati ajuns in acest punct, probabil ca ati citit articolul pe care l-am postat despre Cum sa va alegeti rafturile industriale si v-ati dat seama ca acesta ar putea fi drumul pe care doriti sa mergeti.

Rafturile cantilever sunt un sistem de depozitare foarte rezistent: incarcaturile sunt depozitate orizontal pe „brate” de calitate industriala si pot fi recuperate cu usurinta cu ajutorul stivuitoarelor.

Rafturile cantilever sunt disponibile in doua modele diferite:

Raft cantilever cu o singura fata : aceasta optiune este perfecta daca doriti sa gazduiti unitatea pe un perete. Luati in considerare ca aceasta structura poate fi complet modificata daca nevoile dumneavoastra se schimba: se pot adauga brate pentru a transforma unitatea intr-o structura cu doua fete.

Rafturi cantilever pe doua fete : depozitarea marfurilor pe ambele parti ale structurii (fata si spate) este extrem de utila atunci cand instalati unitati cantilever in centrul dvs. de depozitare.

Ce marfuri sunt depozitate in rafturi cantilever?

Aceasta solutie de depozitare se potriveste perfect pentru adapostirea sarcinilor lungi si pentru diferite materiale de constructie de toate tipurile si dimensiunile, cum ar fi lemn, tabla, armatura, buiandrug etc.

Alegeti dintr-o mare varietate de rafturi cantilever, de la versiuni usoare la cele grele. Aceste rafturi industriale se adapteaza pe deplin la nevoile depozitelor logistice si adapostesc incarcaturi de pana la 7,14 tone . Acelasi lucru este valabil si pentru inaltimea suporturilor cantilever, care este total personalizabila .

Utilizarea in aer liber este o optiune?

Raspunsul este da . Pe langa faptul ca sunt ideale pentru utilizare in interior , rafturile in consola sunt orientate si spre exterior , ceea ce reprezinta un avantaj urias, mai ales in sectorul constructiilor sau daca ai lipsit de spatiu in depozitul tau. Pe Storeexpert.ro poti gasi toate tipurile de rafturi de care ai nevoie.

De ce sa alegeti rafturi cantilever?

In continuare, arata motivele pentru care ar trebui sa alegeti o structura in consola pentru a va depozita materialele in depozit:

  • Depozitarea materialelor sau a marfurilor de dimensiuni speciale este usoara.
  • Este practic atunci cand trebuie sa depozitati incarcaturi lungi .
  • Acest suport robust este usor de reglat .

Va va creste spatiul de depozitare : in unele cazuri, aceasta solutie de depozitare va poate impiedica sa va extindeti depozitul sau sa-i reproiectati aspectul.

Dupa cum se arata, modularitatea structurii cantilever o face cea mai buna solutie de depozitare practica de utilizat in depozitul dumneavoastra. Pentru mai multe informatii despre acest subiect, contactati-ne online . Echipa noastra de profesionisti este la indemana, gata sa va raspunda la toate intrebarile cat mai repede posibil.

Categorized in: