Atunci când vine vorba de amenajarea unei terase, ai oportunitatea de a transforma un spațiu oarecare într-un loc de relaxare și recreere care să îți reflecte personalitatea și stilul de viață. O terasă cu un design nonconformist îți va oferi libertatea de a experimenta și a te bucura de o atmosferă unică, fie că preferi o zonă estetică mai tropicală, un design minimalist și luminos sau o notă rustică și tradițională.

Iată 3 tipuri de terase interesante din care poți alege:

  1.     Jungla verde

Pentru iubitorii naturii și ai spațiilor verzi, amenajarea unei terase în stil de junglă verde poate fi o alegere inspirată. Această terasă va deveni un mic colț de rai în mijlocul orașului. Principala componentă a acestui tip de terasă este vegetația bogată, astfel încât să te simți ca și cum ai fi în mijlocul unei zone exotice. Poți alege să creezi un perete verde, să amplasezi ghivece cu plante de diferite dimensiuni sau să folosești pereții terasei pentru a crea un decor natural. Mobila poate fi confecționată din materiale naturale, cum ar fi lemnul, ratanul sau bambusul, pentru a completa atmosfera tropicală. De asemenea, adăugarea unor accesorii specifice, cum ar fi lămpi din sfoară, perne decorative cu imprimeuri florale sau măsuțe din lemn brut, vor completa peisajul și vor aduce o notă boemă și relaxantă.

  1.     Minimalism și lumină

Pentru cei care adoră simplitatea și lumina naturală, terasele cu design minimalist sunt o alegere perfectă. Spațiul curat și ordonat, cu linii simple și culori neutre, va crea o atmosferă relaxantă și senină. În această abordare, accentul se pune pe funcționalitate, iar fiecare element al terasei are un scop bine definit. Pentru a obține un design minimalist, alege mobilier cu forme geometrice și finisaje lucioase sau mate. Pe valedo.ro descoperă sistemul de acoperiș din sticlă care va da o notă de bun gust terasei tale minimaliste. Folosește culori neutre precum alb, bej sau nuanțe pastelate și adaugă câteva elemente decorative discrete, precum o pătură pufoasă sau o pernă colorată. Iluminatul este un aspect esențial într-un astfel de design, așadar, optează pentru lumini calde și pentru lămpi cu design modern și minimalist.

  1.     Rustic

Pentru cei cu o pasiune pentru tradiție și farmecul rural, o terasă în stil rustic va fi o alegere fermecătoare. Acest tip de terasă se bazează pe folosirea lemnului și a altor materiale naturale, precum piatra sau ceramica, pentru a crea o atmosferă primitoare și autentică. Un element central al terasei rustice este mobilierul din lemn masiv, cu un aspect robust și un design simplu. Poți adăuga un șemineu decorativ sau un cuptor pentru pizza, care să creeze o atmosferă caldă și prietenoasă. Pentru a completa designul, alege accesorii rustice, cum ar fi covoare din iută, perne din bumbac sau răchită și alte obiecte decorative handmade.

Indiferent de tipul de terasă pe care îl alegi, amintește-ți că este important să o personalizezi în funcție de preferințele tale și să o transformi într-un spațiu care să te reprezinte. Fie că îți dorești o terasă în stil exotic, una minimalistă și luminată sau una rustică, creativitatea ta va fi cheia pentru a obține un spațiu cu adevărat nonconformist. Bucură-te de fiecare moment petrecut acolo și creează amintiri de neuitat alături de cei dragi!

Sursa foto valedo.ro

Categorized in: