Panourile Bond sau panourile compozite de aluminiu reprezintă materiale de construcţii foarte versatile, rezistente şi durabile, ideale pentru industria construcţiilor. Bond-ul poate fi considerat un material de faţade foarte flexibil, poţi să îl foloseşti şi în proiecte unde avem forme atipice. Panouri bond se taie uşor, se pliază, se găuresc, se îndoaie, se perforează, nu îşi pierd integritatea structurală.

Gamă largă de culori pentru panouri bond

Proiectele personalizate vor beneficia de pe urma bond-ului pentru că acesta are cea mai mare gama de culori disponibilă pentru astfel de materiale pentru faţade. Faţadele obţinute cu bond sunt funcţionale şi agreabile din punct de vedere estetic, ai la interiorul materialului două foi rezistente la coroziune din aluminiu ataşate de „inimă” de polietilenă. Grosimile feţelor şi ale întregului material variază, aşa că se pot integra în proiecte cu o complexitate crescută foarte uşor.

Panourile Bond sunt ideale pentru placările exterioare de clădiri, se poate placa cu ele şi la interior – placăm balcoane, dar putem să folosim materialul şi în design interior, industria mobilei şi pentru reclame. Foile de aluminiu pot fi de 0.4 sau de 0.5 mm, chiar mai mari, clasa de reacţie la foc e de la B1 la B2 şi A2 în funcţie de miezul folosit la fiecare placă. 

Plăcile Bond rezistă bine la condiţii meteo extreme, la contactul cu razele UV, la impact mecanic, nu au probleme de la termite, ciuperci, substanţe chimice. Ele pot izola termic şi fonic, sunt sigure la cutremure şi pot fi utilizate ca să se asigure faţadele în caz de şocuri puternice ca în timpul seismelor.

Cu montaj uşor şi rapid pentru obţinerea de faţade ventilate, panourile Bond sunt pentru faţade, acoperişuri, vor rezista foarte bine la uzura normală dacă se montează corect. Nu au probleme nici de la coroziune, zgârieturi, deformări, nu îngreunează structura clădirilor, se montează fără prea mare efort şi fără echipe mari de muncitori.

Panouri Bond pentru Construcții Durabile și Elegante - Alege Calitatea Superioară!

Montare şi avantajele panourilor Bond

Pe lângă o cromatică diferită, noile panouri Bond au finisaje şi texturi diferite, arhitecţii şi designerii creează mai uşor faţade şi acoperişuri atractive, personalizabile. Miezul polimeric garantează pentru izolarea fonică şi termică perfectă, se reduce transferul de căldură şi de zgomot. Nu e nevoie de vopsire frecventă, întreţinerea panourile Bond e foarte uşoară, se curăță imediat. Le vedem mereu la panourile publicitare, la semnalizarea rutieră sau la indicatorii direcţionali.

Cum se montează panourile Bond? Înainte de montare panourile Bond se măsoară în funcţie de dimensiunile şi de formele necesare, se taie la dimensiunea dorită cu echipamente şi instrumente speciale pentru astfel de operaţiuni. La montaj se folosesc diferite metode de fixare, şuruburi, cleme ascunse, se pot fixa şi pe structura de susţinere sau pe structura de cadru. 

Imediat după montare şi fixare se aplică materiale de etanşare pentru impermeabilizare şi rezistenţă sporită la intemperii. Se finisează cu margini şi profile pentru un aspect cât mai estetic la nevoie. Forma prestabilită se păstrează odată ce au fost montate, în timpul montării, se prelucrează uşor, rezultă forme drepte şi curbe, se păstrează rigiditatea şi rezistenţa formelor stabilite pentru faţade.

Folosirea de alucobond preț este o metodă de a evita poluarea mediului înconjurător, materialul face parte din rândul celor eco, soluţii sustenabile utile şi eficiente. Mai nou vedem panourile Bond şi la placări chioşcuri, intrări în magazine, dar şi în cazul unor totemuri, pereţi cortină, display-uri POS, standuri expoziţionale, pereţi despărţitori şi tavane.

Panourile Bond sunt fabricate folosindu-se temperaturi înalte, presiuni ridicate, laminarea la cald şi presiunile peste medie garantează planeitatea, greutatea redusă şi rigiditatea acestor materiale de construcţie moderne.

Cum se aleg panourile Bond de calitate?

Vopseaua PVDF de calitate superioară se mai aplică pe faţa superioară a panourilor, are rol estetic şi oferă protecţie în timp a materialelor. Pe lângă toate aceste avantaje enumerate anterior mai putem adăuga numărul mare de variante disponibile în piaţă, calitatea din ce în ce mai bună a construcţiei şi a structurii lor, dimensiunile tot mai mari sau mai mici în funcţie de aplicaţiile în care se vor folosi.

Cum alegi panourile Bond? Te gândeşti la ce suprafaţă ai de acoperit, ca să cumperi panouri cât mai mari şi cu grosimi apropiate de cele ideale pentru faţade sau pentru alte aplicaţii interioare sau exterioare. 

După ce ai stabilit exact ce dimensiuni are suprafaţa de acoperit cu alucobond România vei merge mai departe şi vei face o listă cu cele mai bune firme care vând panourile Bond. Compari ofertele, preţurile, culorile, calitatea, vezi ce reduceri se oferă şi care ar fi cel mai bun deal. Alege din cel puţin trei variante „ideale” pentru tine şi ţine cont şi de dorinţele celor care au clădirile ce vor avea faţade cu panouri Bond.

Ţine cont de montaj şi tipuri de materiale şi accesorii de care vei avea nevoie în plus la fiecare panou Bond. Discută cu producătorii sau comercianţii, citeşte toate detaliile tehnice şi discută şi cu specialişti care au mai lucrat cu panourile Bond ca să fii sigur de alegerea făcută.

Concluzii

Comandă cantităţi suficiente şi te poţi apuca deja de lucru dacă ai o echipă specializată în folosirea materialelor de construcţii moderne şi simplu de montat pe orice fel de faţadă.

Panourile Bond vor rămâne cea mai bună variantă pentru faţade aerisite, cu aerisire bună, care mai arată şi foarte bine şi nu durează mult până le ai terminate şi finisate. Dacă se investeşte de la început în panourile Bond nu vei avea probleme niciodată cu faţadele şi cu toate aplicaţiile unde vei utiliza materialul de construcţie cu eficienţă crescută.

Producătorii de alucobond România îţi oferă o mulţime de promoţii şi preţuri foarte bune mai ales dacă vei cumpăra mai multe panouri şi vei avea de acoperi suprafeţe mult mai mari. Putem adăuga şi faptul că panourile Bond moderne au fost testate riguros înainte de a se pune pe piaţă şi toate beneficiile despre care am discutat anterior sunt garantate indiferent ce tip de panouri Bond vei cumpăra şi unde le vei folosi mai departe.

Categorized in:

Tagged in: