Ai ales să îți decorezi casa cu suprafețe continue și moderne din microciment, dar acum te confrunți cu întrebarea: cum să le întreții ca să arate mereu impecabil? În acest articol te vom ghida prin cele mai importante aspecte pe care trebuie să le iei în considerare pentru a păstra strălucirea suprafețelor acoperite cu microciment.

Mai mult decât atât, pentru a te asigura că microcimentul este unul de calitate și că va rezita pentru o bună perioadă de timp, optează pentru produsele din gama de microciment pentru interior Wall2Floor disponibilă pe site-ul celor de la Novacolor România.

Iată cum trebuie întreținut microcimentul

Curățarea frecventă

Primul pas spre o întreținere eficientă a suprafețelor de microciment este curățarea regulată. Trebuie să ștergi praful de pe suprafață cu o cârpă moale, fără a folosi produse abrazive sau cu particule dure care ar putea zgâria suprafața. De asemenea, pentru a evita apariția petelor, este recomandat să stergi imediat lichidele vărsate și să eviți să lăși obiecte cu suprafețe umede pe suprafețele acoperite cu microciment.

Protecție împotriva zgârieturilor

Microcimentul, deși durabil, poate fi zgâriat cu ușurință. Așadar, trebuie să eviți să tragi sau să ridici obiecte grele pe suprafețele acoperite cu acest material. De asemenea, este recomandat să protejezi suprafața de zgârieturi prin aplicarea unui strat de lac protector.

Evitarea substanțelor corozive

Produsele de curățare corozive pot deteriora suprafețele acoperite cu microciment. De aceea, trebuie să eviți să folosești detergenți cu compuși corozivi precum acidul sau clorul. Înlocuiește aceste produse cu soluții de curățare pe bază de apă și cu conținut scăzut de agenți corozivi.

Întreținere preventivă

O modalitate eficientă de a preveni deteriorarea suprafețelor acoperite cu microciment este efectuarea unor lucrări periodice de întreținere. Acestea pot fi realizate la intervale regulate de timp și pot consta în aplicarea unor soluții de protecție împotriva petelor și a zgârieturilor sau a unui strat de lac protector. Totodată, este recomandat să verificați suprafețele de microciment din bucătărie și baie periodic pentru a detecta apariția mucegaiului sau a igrasiei.

Întreținere profesională

În cele din urmă, îți recomandăm să investești într-un serviciu de întreținere profesională pentru suprafețele acoperite cu microciment. Astfel, vei fi sigur că suprafața ta va fi curățată și protejată de specialiști cu experiență în domeniu. În plus, această opțiune îți poate economisi timp și energie și te va asigura că suprafețele tale vor arăta mereu impecabil.

În concluzie, suprafețele acoperite cu microciment sunt o alegere excelentă pentru a adăuga modernitate și eleganță casei tale. Pentru a te bucura de aceste suprafețe frumoase și durabile pentru o lungă perioadă de timp, urmează aceste sfaturi esențiale de întreținere și investește într-un serviciu de întreținere profesională. Astfel, vei avea mereu un spațiu curat și elegant, în care te vei simți confortabil și relaxat.

Sursă foto: Freepik.com

Categorized in: