Sezonul estival este perioada în care toată lumea este cu gândul la plecări mai frecvente pe timpul weekendului sau chiar la vacanță. Din acest motiv, multe alte activități și chiar responsabilități trec pe plan secund, ceea ce poate atrage consecințe mai grave sau mai puțin serioase, mai ales când vine vorba despre autoturisme, astfel că mulți proprietari nu mai acordă atenție anumitor aspecte care le pot salva destul de mulți bani. Iar asigurarea CASCO poate fi un colac de salvare în astfel de situații.

Dar ce se poate întâmpla pe timpul verii care să îți pună mașina în pericol? Află din rândurile de mai jos.

Cum te poate ajuta o poliță CASCO pe timpul verii

  • Perioada concediului în care pleci cu sau fără mașină

Un concediu mult așteptat și meritat chiar se poate termina destul de rău indiferent că pleci cu sau fără mașină. Atunci când pleci cu autoturismul propriu, mai ales la un drum lung, riscul de accidente crește semnificativ din cauza oboselii și chiar a căldurii ceea ce îți poate strica întreg sejurul. Însă și atunci când îl lași acasă, în parcare, și pleci într-o călătorie doar pentru a te întoarce și a-l găsi lovit este la fel de neplăcut. O poliță CASCO poate fi o plasă de siguranță cu ajutorul căreia să îți poți rezolva problemele dacă nu mai ușor, cel puțin fără daune pentru bugetul personal.

  • Capriciile naturii și ale vremii

Toată lumea a observat schimbările climatice care pe timpul verii se manifestă mai violent ca oricând. Vijelii din ce în ce mai dese, grindina sau chiar alte intemperii sunt unele dintre cele mai periculoase fenomene care îți pot afecta destul de rău mașina. Și cum polița RCA nu acoperă astfel de situații, cea CASCO poate fi un adevărat colac de salvare în astfel de cazuri care au marele dezavantaj de a te lua prin surprindere.

Bineînțeles că nu este recomandat să închei o astfel de poliță doar în această perioadă, mai ales că asigurarea CASCO de pe allianztiriacunit.ro îți poate fi de folos oricând, însă dacă nu ai una, acum este timpul să te gândești serios la acest lucru.

  • Aglomerația din timpul verii

Dacă până acum câțiva ani vara era perioada în care se circula mai lejer, acum parcă lucrurile nu mai stau chiar așa. Acest lucru se întâmplă deoarece mulți români plecați în afara țării se întorc pentru a-și vizita familiile sau pentru vacanțe în România, ceea ce poate crește numărul accidentelor în trafic. Deși nu pare un motiv suficient de bun, să ai siguranța că orice s-ar întâmpla ai o asigurare pe care te poți baza, contează destul de mult.

Deși asigurarea CASCO poate părea mai puțin utilă, vara este unul dintre cele mai bune momente din an în care te poți gândi la încheierea unei astfel de polițe, mai ales în situațiile prezentate mai sus în care se poate dovedi de un real ajutor.

Sursa foto: Pexels.com