Un azil de batrani (numit si facilitati de ingrijire medicala calificata sau facilitati de ingrijire pe termen lung) si case de convalescenta este un loc pentru persoanele care nu trebuie sa ramana intr-un spital, dar au nevoie de ingrijire speciala. Cele mai multe dintre aceste facilitati au asistente medicale instruite disponibile 24 de ore pe zi.

Unele resedinte sunt dotate ca si un spital. Personalul ofera asistenta medicala, precum si fizioterapie si logopedie si terapie ocupationala. Este posibil sa existe o pozitie de asistenta medicala pe fiecare etaj. Alte centre incearca sa apara mai mult de o casa. Aceste centre incearca sa ofere un simt aparte. De multe ori nu au un program zilnic fix si pot conta pe bucatarii deschise pentru rezidenti. Membrii personalului sunt incurajati sa construiasca relatii cu ocupantii. Vezi detalii pe Senior Center despre facilitatile pentru batrani.

Facilitati rezidentiale, facilitati de locuit asistate si case de ingrijire medicala

Este posibil ca, la un moment dat, sprijinul familiei, prietenilor si programelor locale sa nu fie suficient. Persoanele care au nevoie de ajutor cu norma intreaga se pot muta intr-o unitate rezidentiala care ofera multe sau toate serviciile de ingrijire pe termen lung de care au nevoie.

Serviciile de ingrijire pe termen lung furnizate in facilitati specializate includ: locuinte si case de ingrijire, facilitati de locuit asistate, case de ingrijire medicala si comunitati de pensionare cu ingrijire continua.

Unele facilitati au doar servicii de cazare si curatenie si intretinere, dar multe ofera, de asemenea, ingrijire personala si servicii medicale. Multe facilitati ofera programe speciale pentru persoanele care au boala Alzheimer si alte tipuri de dementa.

Locuinte si case de ingrijire

Casele de cazare si ingrijire, numite si facilitati rezidentiale de ingrijire sau case de grup, sunt mici facilitati private, de obicei cu 20 sau mai putini rezidenti. Camerele pot fi private sau partajate. Rezidentii primesc ingrijire personala si mese, iar membrii personalului sunt disponibili 24 de ore din 24. Ingrijirea medicala si ingrijirea medicala la fata locului nu sunt, de obicei, furnizate.

Centre de viata asistata

Facilitatile de viata asistata sunt pentru persoanele care au nevoie de ajutor cu ingrijire de zi cu zi, dar nu la fel de mult ca ajutorul oferit intr-un azil de batrani. Facilitatile de locuit asistate variaza in marime de la cat mai putin de 25 de rezidenti la 120 sau mai mult. De obicei, aceste locuri ofera cateva „niveluri de ingrijire”, iar rezidentii platesc mai mult pentru niveluri mai ridicate de ingrijire.

Locuitorii din centrele de locuit asistate locuiesc, in general, in propriile apartamente sau camere si impartasesc zone comune. Persoanele au acces la multe servicii, inclusiv pana la trei mese pe zi, ajutor cu ingrijire personala, ajutor cu medicamente, servicii de menaj si spalatorie, supraveghere 24 de ore, securitate, personal la fata locului si activitati sociale si recreative. Aranjamentele exacte variaza de la stat la stat.

Sanatorii

Casele de ingrijire medicala, numite si centre de ingrijire medicala calificata, ofera o gama larga de servicii de sanatate si ingrijire personala. Serviciile lor se concentreaza pe ingrijirea sanatatii, mai degraba decat pe majoritatea facilitatilor de locuit asistate.

De ce sunt dusi batranii la azil

Luati decizia de a duce un membru al familiei sau un prieten intr-un azil de batrani poate fi una dificila si emotionala. Cu toate acestea, exista momente in care aceasta poate fi o solutie buna si necesara. Iata cateva motive pentru care sa duci batranii la un azil:

Asistenta medicala specializata

Batranii au adesea nevoie de ingrijire medicala constanta, iar aceasta poate fi dificil de asigurat la domiciliu. Intr-un azil de batrani, personalul medical este disponibil 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana, pentru a oferi asistenta medicala specializata. Acest lucru include administrarea de medicamente, monitorizarea sanatatii si furnizarea de tratamente.

Securitate si siguranta

Securitatea si siguranta sunt doua aspecte importante in viata unei persoane in varsta, mai ales daca aceasta sufera de boli cronice sau de dizabilitati. Intr-un azil de batrani, acesti batrani sunt intr-un mediu securizat, cu personal disponibil 24/7 pentru a oferi asistenta in caz de nevoie. Acest lucru poate fi esential in prevenirea cazurilor de abuz sau neglijenta.

Ingrijire adecvata

Ingrijirea adecvata este esentiala pentru batranii care se confrunta cu dizabilitati sau boli cronice. In azilurile de batrani, acestia beneficiaza de asistenta personala in indeplinirea sarcinilor zilnice, cum ar fi imbracatul, hranirea, spalatul si curatenia. Acest lucru le permite sa aiba o viata mai independenta, in timp ce primesc asistenta de care au nevoie pentru a se bucura de viata.

Oportunitatea de a socializa

Izolarea sociala poate fi o problema comuna pentru persoanele in varsta care traiesc acasa. Intr-un azil de batrani, acesti batrani au oportunitatea de a socializa si de a participa la diverse activitati recreative si culturale. Acestea includ jocuri, evenimente sociale, excursii si alte activitati care ii ajuta pe batrani sa ramana activi si implicati in comunitate.

Ingrijire de lunga durata

In cele din urma, daca un membru al familiei sau un prieten se confrunta cu o boala cronica sau o dizabilitate, ingrijirea de lunga durata poate fi dificila si epuizanta. Intr-un azil de batrani, aceste persoane beneficiaza de ingrijire de lunga durata.

Categorized in: