Protejarea mediului inconjurator prin grija fata de biodiversitate, de calitatea apei, aerului si a solului, precum si de utilizarea rationala a resurselor naturale este o tendinta actuala foarte importanta in domeniul afacerilor. Motivele sunt date, atat de reglementarile din ce in ce mai stricte, furnizate de legile statului roman si legile Uniunii Europene, cat si datorita necesitatii de a pune la punct un model de business care sa demonstreze responsabilitatea sociala. 

Antreprenorii pot beneficia in legatura cu această tendință a serviciilor de mediu puse la dispozitie de firmele de consultanta ce activeaza in Romania. Printre acestea, se evidentiaza serviciile de consultanta de mediu de la Stratos, care pune la dispozitia clientilor (companii publice si private) variante personalizate, adaptate nevoilor si preferintelor fiecarui client in parte. In acest mod, variantele se vor potrivi fiecarei situatii in parte si nu sunt doar elemente generale, care nu raspund corespunzator si nu functioneaza eficient. 

 

Iata ce avantaje se pot obtine in urma apelarii la servicii de mediu personalizate!

  1. Cu ajutorul serviciilor personalizate se poate identifica precis modul in care activitatea economica afecteaza mediul inconjurator. Cu ajutorul acestui tip de evaluare se obtin date concrete si precise, nu simple statistici ce sunt de putin ajutor.
  2. In urma unei evaluari personalizate firmele de consultanta de mediu pot identifica usor ce solutii de mediu trebuie sa fie aplicate pentru fiecare caz in parte, pentru a se tine sub control urmarile asupra mediului inconjurator si chiar pentru a se ajunge la situatia in care acestea dispar in totalitate.
  3. Actele de reglementare solicitate de institutiile statului roman, cu rol in protejarea mediului inconjurator, sunt numeroase, complexe si, uneori, greu de completat. Serviciile personalizate asigura intocmirea tuturor acestor documente in mod corect, complet si la timp. In acest fel este posibila desfasurarea activitatii si se evita primirea unor amenzi usturatoare.
  4. Consultanta personalizata permite gestionarea problemei deseurilor intr-un mod corespunzator. In special, cand este vorba despre deseuri periculoase, e nevoie de prezenta si activitatea unui specialist autorizat, ce cunoaste procedura corecta, ce trebuie sa fie aplicata pentru fiecare caz in parte.
  5. Monitorizarea factorilor de mediu este utila din numeroase puncte de vedere. Specialistii ce aplica solutii personalizate in acest sens vor reusi de fiecare data sa ofere date reale si relevante, ce pot fi utilizate pentru atingerea scopurilor in ceea ce priveste protejarea mediului.
  6. Obtinerea diferitelor tipuri de certificari este necesara in desfasurarea anumitor activitati economice. Realizarea documentatiei si implementarea solutiilor de mediu in aceasta privinta pot fi puse in practica printr-un demers de acest tip.
  7. Verificarile din partea autoritatilor competente pot fi momente complicate, prin care se trece cu greutate. Consultanta de mediu ofera instruire si ajutor garantand finalizarea controlului intr-un mod satisfacator prin atingerea tuturor jaloanelor prezente in documente.

 

In final, serviciile de mediu personalizate s-au dovedit a fi activitati si procese ce garanteaza atingerea unor tinte cu privire la protejarea mediului inconjurator si obtinerea conformitatii legislative.

 

Surse foto: unsplash.com

Categorized in: