Serviciile funerare sunt date ca activitati care sunt executate atunci cand o persoana moare din pacate. Printre acestea se numara, planuri funerare, asigurare care acopera transferul sicriului la locul ultimei sale revedere, fie in inmormantare, fie in incinerare.

Si a putea spune la revedere de la o persoana iubita sau o persoana apropiata este cel mai complex lucru din lume, deoarece dincolo de a purta o pregatire psihologica, oamenii trebuie sa-si pregateasca si buzunarul, tinand cont de faptul ca moartea unei persoane necesita multe cheltuieli, deoarece serviciul entitatii trebuie luat in considerare, sicriul, inmormantarea, necrologul, transferul, printre altele. Acest lucru, in plus, va va ajuta sa trebuiasca sa va mobilizati pentru a face mai multe proceduri. Vezi mai multe detaluu pe Servicii 07funerare.

Ce servicii ofera o casa funerara?

Trebuie remarcat faptul ca cel mai recomandat este sa fie prevenit, deoarece acest lucru va impiedica facturile individuale sa fie mai mari si, prin urmare, este necesar sa se achizitioneze un serviciu de inmormantare care sa acopere aceste cheltuieli, in cazul in care apare pierderea de a fi aproape.

Prin urmare, este foarte important sa stim ce servicii ofera companiile, tinand cont de faptul ca exista planuri diferite, astfel incat multi oameni sa fie conditionati de cel care se potriveste cel mai bine economiei lor.

Acestea sunt serviciile pe care o casa funerara le poate oferi:

 • Gasiti un loc bun care sa se potriveasca nevoilor rudelor, astfel incat sa poata vizita cadavrul.
 • Inchirierea unui loc de veci, tinand cont de faptul ca unele companii au propriile locuri pentru a face inmormantarea sau incinerarea corpului.
 • Vanzarea si eliminarea sicrielor.
 • Transferul decedatului de la locul privegherii la biserica.
 • Aranjamentul corpului si thanatopraxia

Cum sa identifici cele mai bune servicii care sunt la dispozitia ta, astfel incat sa nu fii pacalit?

Multe case funerare functioneaza in tara si… si mai multe in lume.. De aceea, aici noi vom oferi, cateva recomandari care ar trebui luate in considerare atunci cand alegeti cu intelepciune asigurarea funerara, fie pentru dumneavoastra, fie pentru familia voastra.

Si, potrivit portalului, acesta mentioneaza ca, ofera cateva sfaturi, astfel incat sa puteti alege in siguranta.

 • Entitatile sunt obligate sa isi dezvaluie toate tarifele. La randul lor, trebuie sa prezinte un catalog cu toate serviciile pe care acestea le includ si chiar si cu cele care nu fac parte din aceste pachete.
 • Nu neaparat te poti baza pe toate serviciile din cadrul aceleiasi entitati, deoarece obiecte precum sicriul sau aranjamentele florale, le poti alege intr-o alta companie.
 • Desi esti afectat pentru moment, analizeaza bine ofertele facute inainte sa moara persoana, deoarece, in cadrul planului sau, ii pot percepe altceva care nu este necesar.
 • Realizeaza ca toate serviciile pe care le-ai achizitionat sunt aceleasi cu cele oferite, daca nu, potii depune plangere.

 

Serviciile unei case funerare- care sunt?

Daca ai o asigurare care acopera acest tip de eveniment, aceasta faciliteaza toate procedurile care trebuie efectuate. Chiar si asa, exista multe indatoriri care declanseaza moartea unei persoane. Pentru inceput, ar trebui sa angajezi o casa funerara, pentru a avea grija de transferul defunctului, pregatirea, procedurile birocratice si, mai presus de toate, pentru a avea grija de organizarea detaliilor, cum ar fi flori, necrologuri si memento-uri.

Proceduri de deces

Unul dintre principalele servicii ale unei case funerare este de a pregati datele pe care administratia le solicita dupa moartea unei persoane. Este important ca aceste procese sa fie efectuate pentru a continua cu inmormantarea decedatului. Care sunt aceste cerinte legale?

 • Obtinerea certificatului de deces. Acesta trebuie sa fie eliberat de un medic care confirma decesul persoanei. Acest document este utilizat pentru inregistrarea decesului in Registrul civil al municipiului, unde persoana a fost inregistrata.
 • Licenta pentru inmormantare sau incinerare. Odata ce inregistrarea este facuta, acest certificat este necesar, care permite inmormantarea sau incinerarea defunctului.
 • Autorizatie de transfer. Este un document care autorizeaza transferurile intre casa sau spital la casa funerara si cimitir.

Proceduri

In plus fata de aceste proceduri, exista si altele care nu sunt avute in vedere in prima sedere printre serviciile unei case funerare. Cu toate acestea, daca familia are un consilier funerar, va ajuta sa gestioneze aceste procese birocratice:

 • Ultimele testamente. Acest certificat este utilizat pentru a dovedi testamentul. Pentru a-l primi, certificatul de deces trebuie prezentat Ministerului Justitiei la 15 zile de la decesul defunctului. Expedierea este nevoie de 10 zile lucratoare.
 • Certificate de asigurare. Este un document care permite sa aflam daca defunctul a avut un anumit tip de asigurare si cine sunt beneficiarii acestora in caz de deces.
 • Declaratia de vointa. Cu certificatul de testamente trecute este posibil sa se stie cine sunt mostenitorii. Trebuie sa fie prezentat la orice notar pentru a face consultatia.
 • Plata impozitelor. In cazul acceptarii unei mosteniri, acestea trebuie declarate administratiei publice.

Categorized in: