Fotografie de Natalia_Kollegova pe Pixabay.com

 

         În ultimii ani, un ATV a devenit un vehicul foarte popular mai ales în zonele de munte, reprezentând un mijloc de transport ideal pentru drumurile forestiere sau mai anevoioase.Acesta se poate utiliza nu doar în scop recreativ, ci poate fi util și în gospodărie. Cu ajutorul unui ATV poți curăța cu ușurință zăpada din curte dacă îi montezi o lamă pentru deszăpezire sau poți tunde gazonul, înlocuind astfel o clasică mașină de tuns. În plus, atunci când este vorba de treburi gospodărești, te poți baza pe el pentru transportul unor materiale mai grele. Nu în cele din urmă, poate fi un real ajutor și la grădinărit. Dacă îi atașezi accesoriile speciale, te poate ajuta să împrăști semințele, să pregătești terenul pentru etapele de plantare sau chiar să stropești cu insecticid pentru a-ți feri culturile de dăunători.

         Înainte de a cumpăra un ATV, ține cont de sfaturile de mai jos!

  •         Bugetul

Înainte de te hotărî ce model să achiziționezi ar fi bine să stabilești un buget pe care să-l respecți. Prospectează piața și stabilește dotările pe care le vrei pe noul tău vehicul de acest tip și vei vedea între ce intervale de preț variază. Va trebui să iei în considerare că, pe lângă achiziționarea propriu-zisă a ATV-ului, va trebui să cumperi și o serie de echipamente și accesorii necesare pentru protecție. Pe bricolaj.ro găsești o gamă variată de modele la diferite prețuri. Dacă alegi să cumperi un atv electric de aici vei face o alegere prietenoasă cu mediul înconjurător, întrucât aceste variante electrice poluează mai puțin decât cele care funcționează pe baza de combustibil. În plus, acestea sunt și mai silențioase decât cele clasice.

  •         Terenul

În funcție de terenul pe care urmează să folosești ATV-ul, poți alege un model cu o putere a motorului diferită. Dacă vei face trasee montane dificile și vei parcurge drumuri forestiere, atunci este important să cumperi un vehicul cu o putere a motorului mai mare, precum și cu un sistem de siguranță mai puternic cu servodirecție și tracțiune 4×4. Dacă, în schimb, vei circula cu el pe drumuri întinse, fără denivelări, nu vei avea nevoie de tracțiune integrală.

  •         Dotările tehnice

Ar trebui să acorzi o atenție deosebită și părții de dotări tehnice ale vehiculului. În funcție de nevoile tale și de experiența în conducerea ATV-ului, vei alege capacitatea motorului. De asemenea, tot în în funcție de aceste criterii, îți poți alege și cutia de viteze. Dacă ești începător se recomandă o cutie automată, iar dacă ești mai experimentat, poți opta pentru o cutie manuală. Pentru a evita neplăcerile ce pot fi cauzate de circulația pe un teren accidentat, este recomandat ca ATV-ul să fie dotat cu suspensii calitative.

Pentru a te bucura de beneficiile pe care le poate aduce în viața ta achiziționarea unui ATV, ține cont de sfaturile de mai sus și cu siguranță vei face alegerea potrivită!

Categorized in: