Plecarea în vacanță este un moment de bucurie, însă există posibilitatea să stai cu griji în privința locuinței tale. Cu toate acestea, există o serie de sfaturi practice și recomandări, precum și elemente care îți vor păstra locuința în siguranță pe toată durata concediului tău. Ține cont de acestea și te vei putea bucura de o vacanță binemeritată și lipsită de orice grijă.

 

Iată cum poți păstra siguranța locuinței în timp ce ești departe, relaxându-te în vacanță

 

  • Asigurarea locuinței

Primul pas pe care ar trebui să îl parcurgi pentru protecția locuinței tale cât ești plecat este asigurarea acesteia. Ai posibilitatea de a opta pentru asigurarea facultativă pentru locuință pusă la dispoziția ta de către Allianztiriacunit.ro. Aceasta acoperă numeroase riscuri, inclusiv în cazul unor dezastre naturale, așa cum sunt inundații, alunecări de teren sau cutremure, dar și scurgeri de apă, furt sau incendii. Mai mult decât atât, pe site poți regăsi mai multe variante ale acestei asigurări: Go Confort, Go Protect și Supercasa. În funcție de ce ai nevoie, poți alege să ai casa protejată pentru mai multe situații.

  • Sistemul de alarmă

Instalarea unui sistem de alarmă este un alt mod eficient de a menține siguranța locuinței în timpul concediului. Unele sisteme de securitate pot fi monitorizate prin intermediul unei aplicații pe smartphone, permițându-ți să primești alerte în timp real dacă se detectează o activitate suspectă.

  • Monitorizarea video

Camerele de supraveghere sunt de asemenea, foarte utile. Acestea pot fi poziționate strategic pentru a surprinde imagini de la uși și ferestre. La fel ca în cazul sistemelor de alarmă, multe camere de supraveghere pot fi, de asemenea, monitorizate de la distanță.

  • Iluminarea inteligentă

Iluminatul smart permite programarea luminilor să se aprindă și să se stingă la ore specifice, creând iluzia că cineva este acasă. De asemenea, poți programa televizorul sau radioul să funcționeze la intervale regulate.

  • Livrările la domiciliu

Dacă primești frecvent colete sau reviste prin poștă, asigură-te că acestea sunt oprite sau ridicate de un vecin cât ești plecat. Un morman de colete neridicate poate fi un semn clar că nimeni nu este acasă.

  • Verificările regulate

Cere unui prieten de încredere sau unui vecin să verifice casa cât ești plecat. Totodată, roagă-i să se asigure că sistemele electrice ori instalațiile de apă funcționează corespunzător.

  • Prudența în social media

Chiar dacă este tentant să împărtășești vacanța pe rețelele sociale, cel mai indicat este să o faci după ce te întorci acasă. Anunțarea că locuința ta este goală ar putea atrage persoanele cu intenții rele.

  • Închiderea ușilor și a ferestrelor

Asigură-te că toate ușile și ferestrele sunt bine închise înainte de a pleca. Verifică în special punctele de acces ușor, așa cum sunt ferestrele de la parter sau ușile de la garaj.

  • Încuietoarele de înaltă siguranță

Acestea îți oferă un plus de siguranță. Sunt create să reziste în cazul în care cineva le forțează.

  • Ascunderea obiectelor de valoare

Asigură-te că obiectele de valoare nu sunt vizibile din exteriorul casei. De asemenea, este util să ai un seif în care să depozitezi aceste bunuri.

În final, siguranța locuinței tale cât ești plecat în vacanță presupune atât încheierea unei polițe de asigurări, cât și utilizarea tehnologiei inteligente de ultimă oră. Urmând acești pași, poți pleca în vacanță fără griji deoarece casa ta se află în siguranță.

 

Sursa foto: freepik.com

Categorized in: